Прочетен: 9563 Коментари: 11 Гласове:
Последна промяна: 06.07.2008 18:21
Бирата не e безвредна, слабо-алкохолна напитка
Изследването на алкохолизма води до извода, че бирата не трябва да се разделя по степен на вредност от другия алкохол. Въпреки установената вреда рекламодателите продължават да акцентират на противния вкус като превенция на алкохоловъздействието. Съвременните марки всъщност имат съдържание до 14%, сравнимо със силните вина, и значително по високо от съдържанието на бирата от ерата на развития социализъм, достигаща от 2% до максимум 5-6%.
Бироалкохолизиране
От древността е установено пристрастяването към бира. Вредата му е не по малка от ракиеното и последиците са, както социални, така и здравословни и дори естетически. През XIX в Англия е бил въведен "бирен закон", като борба с твърдия алкохол, но ефекта е бил отрицателен. А Бисмарк е известен със сентенцията; "Бирата докарва мързел, деменция и мъжко безсилие"!
Вредовъздействие
На основата на изследвания в частните клиники в Канада през 1985 е установено, че "разширение на черния дроб" е открита по често в редовните консуматори на бирата. Други изследвания сочат по бързо пристрастяване към бира отколкото към по силните алкохоли. Вредата е многостранна за организма; ускоряване смъртта на мозъчните клетки, разтройство дейността на периферната нервна система, блокиране функционалността на гръбначния мозък, миокардиодистрофия, цироза, хепатит, панкреатит, гастрит, невропатии, смущаване нервите на зрението и слуха. Доказана е корелацията на редовното пиене и артериалното налягане, както и млечно-киселинна ацидиоза и хипотермия. Често зависимите са обременените с неадекватно състояние изразено в слабоумие, липса на личностна оценка и други поражение по нервите и психиката.
Първата жертва - Стомаха
Бутилка бира съдържа алкохол колкото 50-100 гр. ракия, когато се употребява за утоляване на жаждата това раздразва стомаха и хранопровода. При редовната консумация на силно пенливи течности, жлезите в стените на червата ускоряват отделянето на слуз, поради повишаването на отделянето на жлъчен сок, което води до бързо атрофиране на жлезите. Това уврежда храносмилането, непреработената храна попада в червата, получава се гастрит съпроводен с обща слабост, подтиснато настроение, ниска работоспособност, алкален и горчив вкус в устата, болки в коремната област, чувство на запушено гърло.
Следващ удар - Черния дроб
Увреждането на очистващия орган води до неговата антикоксическа слабост и отлагане на токсини в целия организъм. Големите количества на хмел водят до ускоряване на възпалителните процеси и способстват хепатита. Хроническия бирен хепатит може да се зароди във скрита форма, без да има изразени симптоми, което да доведе до други увреждания. Отделянето на ферменти от подстомашната жлеза е подтиснато и храносмилането е увредено.
Бъбреците
Хмела в комбинация със спирт водят до ускоряване на филтриращата функция, смущава се електролитния баланс и киселинно - алкалното равновесие. Ускорената работа на бъбреците се нарича полиурея, нейния ефект е на загуба на важни минерали, микро и макро елементи, като калий, магнезии, и вит. С. Недостига на калии води до сърдечна аритмия, болки в краката и бедрата. Недостига на магнезии води до нервни смущения, раздразнителност, лошо настроение, стрес, безпокойство и безсъние. Липсата на вит. С води до липса на имунитет и простудни заболявания. Забелязани са увреждания като; склероза на бъбречните канали, кръвоизливи и микроинфаркти в бъбреците, области на атрофия на клетките. Мъртвите клетки се заменят със съединителна тъкан, бъбрека се свива и деформира.
Биволско сърце
Бирата се усвоява много бързо, което води до препълване на кръвоносните съдове. Редовното поемане довежда до варикозно разширяване на съдовете и уголемяване на сърцето. Рентгенолозите наричат това; синдром на "бирено сърце", биволско сърце" или "капронов чорап". Това показва, че сърцето е отпуснато, залоено. Ускорява се ритъма и възникналата аритмия води до повишено кръвно. Появява се запъхтяване и физическото натоварване е все по тежко. Повишена е опасността от атеросклероза на коронарните артерии. Съкращаването на мускулното свиване и увеличения обем водят до сърдечна недостатъчност и удвояване на случаите на смърт при инсулт.
Хормонални увреждания
Бирата съдържа редица токсини и соли на тежки метали въздействащи на ендокринната система. При мъжете отделянето на тестостерона е възпрепятствано. Като едновременно се отделят женски хормони водещи до; разрастване и увеличаване на млечните жлези, разширяване на таза, опадане на косми по тялото и лицето, свиване на мускулните обеми, спадане в тембъра на гласа, издуване на корема, мастни тъкани по бедрата и талията. При жените е забелязано повишена заболеваемост от рак и ефект на по груб глас и "бирени мустачки". Кърмещите могат да предизвикат конвулсии в бебето.
Бирата - наркотик предизвикващ агресивност
Известно е, че болшинството хулигански прояви свързани с безредици, безсмислено насилие, унищожаване на собственост и сбивания винаги са предшествани от обилно пиене на бира. Често и криминални прояви на лица незарегистрирани като алкохолици и криминално проявени са предизвикани вследствие на бирено наливане. Не са малко случаите на семейни спорове и насилие, извънбрачна бременност и други битови конфликти породени от бира.
Ръст на общото потребление на бира
през последните няколко годи потреблението на бира се забелязва не само през горещите летни месеци, но и през зимата. по обезпокоително е увеличението на потреблението сред малолетни и жени.
Рекламата премълчава вредата
Посланието на рекламната индустрия е граничещо с религиозно-сектантско внушение и умствена манипулация. Необходимо е рекламата на бира да се синхронизира с тази при цигарите, ефекта, вредата и цената на двата порока е много подобен. Рекламните лозунги показват, че бирата е продукт насочен към потребители с ограничени способности да се грижат за себе си и близките си, за това е нужно да се въведе контрол, предпазващ лицата неспособни да се грижат адекватно за себе си.
Отровните съединения в бирата не се споменават на опаковката!
Бирата е единствения хранителен продукт, който не е задължен да публикува всички съставки на опаковката. Ферментационните процеси при бирата довеждат до значително повече силно отровни вещества в сравнение с твърдия алкохол. Това са; висши алдехиди, бензоати или ефири, мастни киселини както и МЕТАНОЛ! Тези химикали се отстраняват при дестилацията и филтрирането при уискито и другите алкохоли, при бирата обаче това ще наруши горчиво гадния вкус и не се процедира с филтриране. Естествено медиите не споменават за тези съставки както и за процесите при ферментацията и липсата на филтриране произвеждащи отрови, това няма да се хареса на рекламодателите.
Бирената суб-култура сред младежта
Наблюденията показват, че имиджа на бирата като безвредна, е първото стъпало към алкохолизма и наркоманията, често тя е способствана и от родителите. По този начин бъдещето поколение е обречено на израждане и деградация.
"Патриотизъм" в пиенето на бира?
Това е едно от най абсурдните рекламни послания, почти всички пиво-производители в Р.Б. са чуждестранна собственост; белгийски, швейцарски, американски и дори турски и южноафрикански фирми произвеждат и си пълнят гушите от най достъпната отрова в света.
ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА КУРАЖ
Предсказанията на Ванга за 2014 година
Струва ми се, че в незначителните колиства, в които аз я поемам, няма да ми навреди за близките 10-15 години.
И все пак ние - мирните, тихи, неконфликтни фенове на бирата, се оказахме по-лоши и отровни [отровени] от Satan Himself?!
бира нека си пият мъжете... нали тъй гласеше една реклама - мъжете знаят защо :)
Въпрос на личен избор е за всеки в крайна сметка, но аз благодаря за информацията! Полезна и любопитна!
06.10.2008 16:29
Аз лично смятам да умра като Вазов :)
16.06.2009 18:20
БТВ Бирата се филтрува, а и филтруването не премахва метанола.
П.П. Биотехнологиите и химията не се учат от Дискавъри и подобни блокове. Пробвай с четене. Туко-виж проработило.
14.12.2009 10:52
24.01.2010 18:31
09.02.2010 17:53
09.02.2010 17:55
01.04.2010 02:20
20.08.2010 02:03