Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 10:38 - СЗО: вегетарианството е психично заболяване
Автор: buditeli Категория: Други   
Прочетен: 6173 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 28.03.2012 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


В началото на годината СЗО обяви любовта за болест, a сега дойде ред и на вегетарианците. Взех темата на заем от zahariada. Чувствам се пряко засегната от това дискриминационно отношение на СЗО към нас вегетарианците и се страхувам, че скоро ще измислят ваксина против любовта и вегетарианството и ще ни заставят насила да се ваксинираме. А какво става със свободния избор, защо да нямаме право да избираме храната си по здравословни или морални принципи? 


СЗО: вегетарианството е психично заболяване

Вегетарианците по света са в шок! Експерти на Световната здравна организация (СЗО) ги обявиха за психично невменяеми.
Представители на движението, борещи се за хуманизъм и здравословен живот, се оказаха в списъка на болните, които според международните експерти трябва незабавно да се лекуват.
В отговор на многобройните нападки на „месоядците”, привържениците на „хуманната диета” публикуваха стотици книги и филми, в които става дума как всички витамини и минерали могат да се получат от плодовете и зеленчуците.
Новият удар върху световното вегетарианство бе нанесен по време на специален семинар, където обявиха разширения списък от заболявания, с които лекарите-психиатри трябва да се борят.
Болезненият списък бил попълнен от вегетарианците и суровоядците, които се оказали в компанията на други недъзи, попадащи под определението „разстройство в навиците и увлеченията”.
Повод за тези крайни мерки е неотдавнашен инцидент в испанския град Малага, където едно от местните семейства довело децата си до състояние на кома, забранявайки им да ядат месо и каквито и да е други храни, подложени на термична обработка. Децата били спасени от съседите, които успели навреме да извикат лекари и полиция.
Родителите веднага били изпратени в психиатрия, отделяйки ги от децата им.
Публикуваният документ на СЗО предизвика бурен протест сред вегетарианците по цял свят. Те написаха множество протестни писма до световната организация, в които твърдят, че в грамотно съставената вегетарианска диета няма нищо лошо, просто не е нужно насилствено да се налагат правила над инакомислещите.
Вегетарианците настояват за психично болни да бъдат обявени само „тревоядните деспоти”, а не всички защитници на животните.
В същото време американският портал Seattle Pi публикува списък на знаменитите вегетарианци. Сред тези, които веднъж завинаги са се отказали от месото са бившият президент на САЩ Бил Клинтън, актьорите Алек Болдуин, Гуинет Полтроу, Ричард Гиър и Брад Пит, музикантите Стинг и Пол Маккартни, както и звездата на бокса Мохамед Али.

http://po-zdravidnes.com


 СЗО: Любовта е болест

Експерти на Световната здравна организация (СЗО) причислиха любовта към психичните разстройства и по този начин я наредиха до заболявания като алкохолизма и клептоманията. F 63,9 - под този номер любовта е записана в регистъра на заболяванията на Световната здравна организация, предаде „Дарик“

Експертите сравняват чувството с обсесивно-компулсивното разстройство. По това как човек обича, можело да се съди за психичното му здраве.

Любовните чувства атакуват най-болезнено склонните към депресия и меланхолиците. На холериците любовта също не се отразява добре, тъй като те изпадат в ярост при най-малкия проблем.

Лекарите ясно са определили симптомите на любовта: натрапчиви мисли за другия, резки промени в настроението, проблеми със самочувствието, самосъжаление, безсъние, нарушение на съня, главоболие, безразсъдно и импулсивно поведение.

сп. Мениджър



Тагове:   вегетарианство,


Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Излиза, че
29.03.2012 07:49
Иван Костов е луд за връзване. Аз пък се чудех...
цитирай
2. ramus - и какво от това?
29.03.2012 08:35
при вглеждане в написаното по-горе се вижда че единственото авторско написано е само идеята че някой си е лично засегнат и възмутен от нещо си, някой си.
Само по себе си да се дращи в нета е все пак свобода някаква, но по използването й се вижда ясно кой как я разбира и колко му е "голямо" вътрешното пространство.

И какво ако някой бил обявил нещо си за някакво си. Да не би СЗО да е полицейска организация? Какво е значение че нещо е обявено от някого за едно или за друго. С лекота може да се забележи ясно, че самите идеи нямат нищо общо с прилагането им, разбирането им и представите на всеки по тях. Именно това са елементарни мерки срещу патологиите. Не е проблема любовта, проблема е т.н. "обичащи" - защото в толкова много случаи това си е чисто психично разстройство, прикрито зад обикновена думичка "обичам".
Както и не е проблема във вегетарианството, нито в бог, нито в хилядите абстракции измислени за да запълват едно елементарно ежедневие. Проблемите идват че в мравуняка всеки е с потребност да оправдае и обясни на себе си всичко, което иначе върши без да мисли разумно. Но и това не е достатъчно - веднага след като някой оправдае и обясни себе си като "правилен", се почва да се проповядва и обяснява на "другите" и те да го правят. Ако не тръбяхте навсякъде колко е велико, правилно и божествено да си вегетарианец, нямаше да има нужда от "етикети"
Както е и със всичко останало сред милиардите човекомравки. И понеже мравуняка трябва да си съществува, налага се някакви форми на ред, правила и спазването им дори при утежняващото наличие на нещото, наречено "демокрация".
Толкова е просто - груповия живот в този му вид изисква всичко това за да може такива като цитирания случай за злоупотреби със здравето на децата, да може да се легитимира и някой да бъде наказан. И всичко това е само малка брънка от хилядите услловности които някой и някои трябва да измислят, за да постановяват функционирането на тия групови отношения и битие, които всички сте избрали.
цитирай
3. анонимен - МНОГО Е ТРЕВОЖНО, ЧЕ СЗО ОБЯВИ ЗА ...
14.08.2012 13:01
МНОГО Е ТРЕВОЖНО, ЧЕ СЗО ОБЯВИ ЗА БОЛЕСТ НАЙ- ХУМАННИТЕ ПРОЯВИ В СВЕТА.Това означава, че светът не отива на добре, а и коментари няма, а този преди мен е направо неадекватен - ще го изпратя да гледа убийствата в кланиците.. да види какво яде. Вегетарианците поне се защитиха, а за любовта-нито дума, което автоматически означава, че светът е много, много болен. . . Любовта драги човекоподобни от СЗО не е болест - тя лекува всички болести. Тези, които я превърнаха в болест, сте вие и болното от безлюбие общество... Не мога да повярвам, че пиша неща, които би трябвало от самосебеси да се разбират...и че ми се налага да защитаван неща, само идеята за които е неприкосновена.
цитирай
4. buditeli - Разбира се, че е тревожно отношението на СЗО към вегетарианците и любовта.
14.08.2012 14:05
Още по-тревожни са коментарите по тази тема, не само в този постинг , а в целия blog.bg. Наскоро попаднах на тема за вегетарианството в блога на Zelas и коментарите доста ме натъжиха, защото бяхме представени като много агресивни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: buditeli
Категория: Други
Прочетен: 586491
Постинги: 48
Коментари: 216
Гласове: 958
Архив
Блогрол
1. Призив
2. Цар Иван Асен II - цар на българи,гърци и други страни
3. Необходимост от преодоляване на някои негативни черти на характера
4. Българска ли е българската роза?
5. Среброто лекува
6. Петър Дънов - за България и българите
7. Петър Осоговеца - за България
8. Послание от бъдещето - за България и българите
9. Ванга - за България и българите
10. Добрите хора съществуват
11. Слава Севрюкова - за България и българите
12. Българската църква отбелязва днес Св. Седмочисленици
13. Предсказание за бъдещето
14. Евангелие на мира от есеите
15. Петър Дънов - Призвание към народа ми–български синове на семейството славянско
16. Световна конспирация срещу здравето
17. Златна Прага или градът на стоте кули
18. Не чакайте да ожаднеете ...
19. Човек е единственото същество, забравило храната си
20. Иде революцията "слоу" - бързо да забавим темпото!
21. Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
22. Народните будители
23. Името "българин"
24. - Oткритието на д-р Райф е гениално, но хората го могат и без машини
25. Свещената земя – поклонение на Божи гроб
26. Честита Нова 2011 Година
27. Свещената земя – поклонение на Божи гроб II
28. Високият идеал
29. АКАША - Извадки из словото на Учителя Петър Дънов
30. Петър Дънов - за Третата световна война