Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 12:41 - Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
Автор: buditeli Категория: Други   
Прочетен: 7753 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Философи, биолози, физици, медици и астролози от векове спорят дали водата е просто един от четирите елемента, или е живо същество, което има памет, а кодът на живота се съхранява в нейните молекули.
Едно откритие обаче взриви научния свят. Неговият смисъл е, че законите на природата са записани във водата. Златното сечение - "Божествената същност", е закодирано в молекулите на снежна вода.
"Златното сечение" е ирационално число в математиката, което изразява отношение на части - по-малката се отнася към по-голямата така, както по-голямата към цялото. То се отбелязва с гръцката буква "фи" и има стойност, приблизително равна на 1,618.
"Златното сечение" е не само математическо понятие, но е символ за красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата. Терминът е въведен от Леонардо да Винчи, символизира го неговият Витрувиански човек. Първообразът на рисунката може да се открие в знака алгиз от руническата писменост.
Още през VI в. пр. Хр. пък древногръцкият математик Питагор открива съотношението в геометрията. Триста години по-рано го споменават древните египтяни, които го наричат "Божествена същност".
През ХIII век италианският математик Фибоначи открива алгоритъма на "златното сечение". Това е безкрайна поредица числа, всяко от които е сбор от двете предишни. При делене на което и да е число на съседното по-голямо, винаги получаваме 1,618.
Същото число - 1,618, е открито при съотношението на водородните връзки в молекулата на снежната вода. При нея ъгълът между атомите на водорода е 108 градуса, докато при обикновената - 104 градуса.
Крие ли магическото число 1,618 мисълта на Твореца? Може би този, който е създал света в безкрайно много форми, е съобщил програмата за развитие на всичко живо именно чрез водата?
Космически сигнали се регистрират постоянно от водата
Информацията постъпва под формата на безброй вълнови полета. Това пространство се нарича "енерго-информационно". Може би водата е звеното от веригата, което съединява Космоса и живата природа? Помни ли тя посланията, изпратени от Трансцендента, който така управлява определени процеси на Земята?
Водата е в нас и навсякъде около нас. Тя изгражда живите организми и участва в природните процеси. Не би било възможно да има жива материя, още повече - тя да еволюира, без водни молекули, които си предават информацията чрез отдаване на енергия.
Хипотезата за паметта на водата, загатната от много хомеопати, е доказана от Жак Беневист. Неговият опит е публикуван през 1988 г. в списание Nature (Нейчър). Статията предизвиква бурни дебати и опитите са повторени, но безуспешно.
След излизането на книгата на японския учен Масару Емото - "Посланията на водата", все по-малко може да се каже, че твърденията за паметта й са ненаучни.
В книгата си Емото доказва, че водата реагира на всяка информация, като се структурира по определен начин. Освен че успява да я съхрани, тя я обменя с обкръжаващата среда.
Водната молекула има свойството да попива всяка информация и променя формата си под въздействие на думите и чувствата, които изпращаме като послание.
На Емото принадлежи фразата: "Ледът помни". При замръзването и последвалото разтопяване се изтрива цялата натрупана информация с изключение на едно - основната програма на живота.
Нашата планета неведнъж се е покривала с ледници. Може би Библейският потоп и ледниковият период са просто реакция на водата срещу остаряването на човечеството? Тя вероятно отхвърля натрупванията от вредна и ненужна информация, за да се самопречисти. Когато преди хиляди години под лъчите на слънцето ледът отново се превръща във вода, човечеството получава шанс да започне всичко на чисто
Човекът влияе ежедневно на света чрез посланията, които отправя. Думите и дори мисълта му променят структурата на водата - както в собственото му тяло, така и в природата. Затова словото може да разрушава и разболява или да изгражда и изцелява. Бог е създал света чрез Словото. Искрената молитва прави чудеса, твърдят вярващите.
Водата прекрасно усеща нежността и добротата. Ако улови най-малкото раздразнение или зачатък на зло, тя започва веднага да се променя. Реагира на насилието, завистта, раздразнението, злобата, скандалите. Водната среда на нашия организъм е отражение не само на физическото ни здраве, но и на емоционалното. От нея не можем да скрием лошите си мисли. Когато човек разговаря с водата, той все едно говори със себе си чрез огледало.
                                                                      Д-р Петър Кътев  "Шифърът на живота"





Гласувай:
8



1. malchaniaotnadejda7 - Хубаво е, когато мразиш математика от малък,
18.10.2010 13:00
без да искаш откриеш някое и дпуго златно сечение:) Забавно е... Здравей!
цитирай
2. buditeli - Здравей
18.10.2010 13:24
Въпроса е крие ли магическото число 1,618 мисълта на Твореца? Според д-р Петър Кътев "Шифърът на живота" след като замръзне и после се топи водата се изчиства от информационния боклук и се връща към началната си структура. Или по-точно "програмата на живота", или към 1.618. Тогава лесно бихме могли да пием чиста вода, като я замразяваме. Дали е толкова просто?

цитирай
3. prespanski - Една мнение по въпроса за паметта на ...
09.02.2012 11:25
Една мнение по въпроса за паметта на водата - http://kosmos-21.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
цитирай
4. buditeli - Всеки човек има право на мнение
15.02.2012 10:15
и след като се запознах с мнението на Петър Вълков и Валентин Велчев аз продължавам да вярвам, че: "Човекът влияе ежедневно на света чрез посланията, които отправя. Думите и дори мисълта му променят структурата на водата - както в собственото му тяло, така и в природата. Затова словото може да разрушава и разболява или да изгражда и изцелява. Бог е създал света чрез Словото. Искрената молитва прави чудеса, твърдят вярващите."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: buditeli
Категория: Други
Прочетен: 590239
Постинги: 48
Коментари: 216
Гласове: 958
Архив
Блогрол
1. Призив
2. Цар Иван Асен II - цар на българи,гърци и други страни
3. Необходимост от преодоляване на някои негативни черти на характера
4. Българска ли е българската роза?
5. Среброто лекува
6. Петър Дънов - за България и българите
7. Петър Осоговеца - за България
8. Послание от бъдещето - за България и българите
9. Ванга - за България и българите
10. Добрите хора съществуват
11. Слава Севрюкова - за България и българите
12. Българската църква отбелязва днес Св. Седмочисленици
13. Предсказание за бъдещето
14. Евангелие на мира от есеите
15. Петър Дънов - Призвание към народа ми–български синове на семейството славянско
16. Световна конспирация срещу здравето
17. Златна Прага или градът на стоте кули
18. Не чакайте да ожаднеете ...
19. Човек е единственото същество, забравило храната си
20. Иде революцията "слоу" - бързо да забавим темпото!
21. Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
22. Народните будители
23. Името "българин"
24. - Oткритието на д-р Райф е гениално, но хората го могат и без машини
25. Свещената земя – поклонение на Божи гроб
26. Честита Нова 2011 Година
27. Свещената земя – поклонение на Божи гроб II
28. Високият идеал
29. АКАША - Извадки из словото на Учителя Петър Дънов
30. Петър Дънов - за Третата световна война