Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 11:50 - СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО
Автор: buditeli Категория: Други   
Прочетен: 11819 Коментари: 5 Гласове:
7



ХРАНЕНЕ
Човечеството е подложено на глад, невинаги явен - глад за важни естествени хранителни съставки, безусловно необходими на организма за да бъде в състояние на добро здраве.
Човекът е бомбардиран ежедневно от нови "полезни" храни, които дори и специалистите не проверяват. Представят се в рекламите неверни данни от "изследвания". Храните се обработват с консерванти, обезмирисители, ароматизатори, оцветители с цел - привлекателен вид и вкус, дълготрайност. Но всичко това разрушава тяхната животворна стойност и допълнително оказва вреден ефект след консумацията им. Колкото по-дълго една храна не се разваля, толкова по-сигурно е, че не може да поддържа живота.
Хората, които живеят при примитивни условия имат чудесно здраве. Щом "цивилизованият" начин на хранене с преработени и рафинирани храни и захарни изделия навлезе в живота им, още в първото поколение се забелязват дегенеративни изменения. Съвременното общество има безобразно хранене, водещо до промени в зъбите и захапката, скелета, жлезите, хронични заболявания (алергии, астма, диабет, артрит, рак и др.), често боледуване от инфекциозни болести. Лошата диета променя и поведението и интелекта.
Повече от 2/3 от случаите на преждевременна смърт са от неправилно хранене. Днес бялата американка от средната класа, с нейния обичаен начин на хранене с много белтъчини и мазнини, ражда бебета по-болнави от тези на бедните имигранти.
Хранителната индустрия контролира общественото мнение по отношение на здраве и рационално хранене, а рационалното хранене въобще не се изучава в медицинските университети, нито от населението.
Всички научни доказателства за изключително голямата вреда от преработените храни и от различните химикали в тях се укриват. Наемат се учени, които да разбиват в ума ви всякаква връзка между неподходящо хранене и лошо здраве. В САЩ дори е забранено прилагането на диети за болните от рак, защото водят до пълно и трайно излекуване. Даже да се храниш правилно и здравословно се смята за "шарлатания".
Казано е: "Прост начин на живот - възвишено мислене."
Това, че дадено ястие изглежда апетитно и стимулира вкусовите рецептори, не значи че е полезно.
Аргументът "И другите правят така." може да е оправдан за деца от детската градина, но не и за зрял човек, претендиращ за независимост на мисленето и рационалност на преценките.
Чрез хранителните продукти консумираме и скрити добавки на химикали под различна форма, синтетични вещества, трудно доловими със съвременните рутинни медицински тестове. А човешкият организъм има голяма приспособителна способност и не реагира на малките дози, така че разпознаването на увреждането от токсични химични елементи и съединения често е възможно чак когато се натрупат в значително количество. В хранителната промишленост се използват повече от 5000 химически вещества, а в производството на пестициди - 1500. Повече от 6000 химически вещества влизат в състава на различните медикаменти и милиони други се синтезират от индустрията и навлизат в биосферата.
В резултат на синергизъм, на взаимно потенциране на въздействието и най-вече поради дългия латентен период на изява на уврежданията от изкуствено създаваните вещества и продукти, опасността от интоксикация с непредсказуеми последици става все по-голяма с всяка изминала година.
В развитите страни на всички животни се дават в изобилие хормони и антибиотици, които чрез млякото и месото, и чрез хранителните продукти приготвяни от тях, влизат в човешкия организъм. Същото важи и за растенията - пестицидите и съединенията от изкуствените торове попадат в човека.
В САЩ още преди 20 години са давали на животните около 1000 медикамента и хормона. Сега на 100% от птиците, 90% от свинете и телетата, и на 60% от едрия рогат добитък се дават редовно антибиотици в храната. 70% от месото в САЩ е от говеда, угоявани с помощта на хормони. Подобно е положението и в другите държави.
Като сложим в сметката и замърсяването на въздуха и водата + ваксинациите + медикаментите за "лечение" и "профилактика", не е чудно че човечеството става все по-болно и алергиите и свръхчувствителността към различни вещества зачестяват все повече.

ЗАХАРТА - "бялата отрова"
Всяко вещество, което потиска активността на катализаторите и ензимите в тялото, и което може да допринесе за развитието на болест, е отрова.
Захарта съдържа чисти, рафинирани въглехидрати. В растенията захарите са съчетани с микроелементи и витамини, достатъчни за да осигурят тяхното разграждане и усвояване от организма.
Захарта и нишестето дехидрират клетките и изтеглят Са от костната,  нервната и мускулната тъкан. - Калциев дефцит.
Ако се яде захар - тялото черпи от своите запаси ензими, протеини, витамини, Na, K, Ca, Mg, Cr. Калцият се извлича от костите. (Таблетки с неорганичен Са се усвояват в много малка степен, натоварват бъбреците, а Са от тях може да се натрупва в някои органи и тъкани.)
Калцият (Са) има основно значение за алкално рН на кръвта. Захарта, белият хляб и всички изделия от бяло брашно променят количеството на Са в кръвта и киселинността й се повишава. За да се неутрализира този ефект организмът черпи от своите резерви, и ако не се ядат пресни плодове и зеленчуци здравето е в опасност.
Захарта намалява секрецията на стомашен сок и забавя перисталтиката на стомаха.
Едновременната консумация на захар/шоколад и протеини води до гниене в червата, отделят се много токсични вещества и тялото губи енергия и ресурси за да ги обезврежда.
Захарта и бялото брашно спомагат за развитие на кандидоза (гъбична инфекция), особено след антибиотици или други медикаменти, потискащи имунната система.
Захарта навлиза много бързо в кръвта = хипергликемия - един от симптомите на диабета. Инсулинът от панкреаса е хормон, премахващ излишното количество кръвна захар по най-ефикасния начин, но после може да възникне хипогликемия, изразяваща се в замаяност, слабост, изпотяване, потиснатост, безсъние. Надбъбречните жлези веднага активират запасите от гликоген в организма, той се разгражда до глюкоза за да се възстанови нормалното ниво на кръвната захар. Така хранителен режим, включващ рафинирана захар задейства едно непрекъснато редуване активността на панкреас и надбъбречни жлези и може да ги изтощи.
Захарта изчерпва микроелемента Хром (Cr) в организма, който е от най-важно значение за усвояването на инсулина и за поддържане на гликозния метаболизъм.
В организма захарта се трансформира в запасния полизахарид гликоген, който се складира в черния дроб. Но възможностите на черния дроб са ограничени и останалите захари се трансформират в мастни киселини, които се трупат в подкожните мастни депа. При наднормено тегло повече от 20% започва отлагане на мастна тъкан и във вътрешните органи (главно около сърцето и бъбреците), което нарушава техните функции = забавя се циркулацията на кръвта и лимфата и спада активността на имунната система.
Захарта повишава холестерола в кръвта.
Захарта прави човека нервен и хиперактивен, защото е силен стимулант на надбъбречните жлези. Може да се повиши адреналина до 4 пъти,  количество отговарящо на стресова реакция на организма. Повишава се производството на холестерол и на хормона кортизон, който пък потиска имунната система.
Захарта има неблагоприятен ефект върху функциите на мозъка и нервната система. Ако не се преработи напълно се образуват токсични метаболити, които затрудняват окислителните процеси на нервните клетки.
Голямото количество захар убива полезните бактерии в червата, произвеждащи витамини от групата В, необходими за функционирането на централната нервна система.
Захарта води до превес на възбудните процеси в кората на мозъка.
Като диета захарта е по-лоша, отколкото само на вода. (Лечебното гладуване само с вода лекува сериозни заболявания.)
През 1808 г. Англия решава да "докаже" полезността на захарта за да разгръща захарната си индустрия и обявява, че захарта съдържа повече хранителни вещества от всяка друга храна.
Нека се поучим от начина на хранене на дивака. Здравите зъби са резултат от здрава храна, и тогава четката и пастата за зъби не са по-важни от четка и боя за обувки.
Спиране консумацията на захар + природосъобразен режим води до излекуване на различни заболявания, включително и рак.
Захарта като хранителен продукт не притежава дори едно полезно качество, което да оправдае употребата й.
Един американец изяжда 45 кг захар/год., т.е. по 120 г/ден,  като 1/4 е в безалкохолни напитки. САЩ са на първо място по затлъстяване и челно място по диабет, сърдечно-съдови и рак. Но затова пък болните осигуряват "храна" за Медицинската индустрия.

НУТРАСУИТ (АСПАРТАМ) - Чий живот подслажда?

200 пъти по-сладък от захарта.
Състав: фенилаланин (50%) + аспергинова киселина (40%) + метанол (10%) = химична отрова, най-опасната добавка към храните.
"Осигурява" 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.
(Докато от захарин за 100 години има само 10 оплаквания.)

Екситоксини (exite = възбуждам) (аспергиновата  киселина) - реагират със специфични рецептори в мозъка ендокринни и дегенеративни неврологични заболявания. Аспартат и глутамин са си едни от невромедиаторите в мозъка, улесняващи провеждането на информацията между  невроните, но когато количеството им нарасне, смърт на невроните поради навлизане на голямо количество Са в тях = екситоксини - стимулират прекалено невроните, което води до смърт на невроните.
Съществува кръвно-мозъчна бариера от капилярни структури, защитаваща мозъка от прекален приток на  концентрацията, но под влияние на много фактори може да се пропука,концентрацията на тези вещества в мозъка нараства и това може да предизвика объркване, загуба на памет, а при диабетици се променя и нивото на невромедиатора допамин.
Когато човек е на диета, най-често той има хипогликемия, и ако се  епилептиченюприема аспартам чрез "диетична" напитка - той става още по-зле  припадък, замайване, загуба на ориентация. Така 5 пилота са умряли от нутрасуит.
А ако човекът е поел и други токсини, всички те действат синергетично.
Екситоксините действат на хипоталамуса и може да предизвикат и смърт.
Фенилаланинът е аминокиселина, която нормално се среща в мозъка, но количеството й рязко се повишава при приемане на аспартам, особено ако е  съчетано и с голямо количество въглехидрати. Рязко намалява серотонина, което  води до депресии, колебания в настроението, изблици на гняв.
Метанолът (метилов алкохол, дървен алкохол) е силна отрова, уврежда зрителния нерв и може да доведе до слепота дори и при малки дози. (Алкохолът "менте" е богат на метилов алкохол.)
Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в 1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.
Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.
 Метанолът, попаднал в кръвта - разпад до формалдехид, окисляване до мравчена киселина, която е: невротоксично съединение, алерген, мутаген, тератоген и канцероген.
Мравчената киселина е силно корозивна, използва се за сваляне на покрития от блажна боя.
Формалдехидът е основна суровина за получаване на: формалин (служещ за консервиране на тъкани и трупове), инсектициди, багрила, експлозиви, лепила, бои ...
При консумиране на аспартам нивото на формалдехидите нараства във всички тъкани, включително и в мозъка и ретината на окото, и трайно ги уврежда.
Формалдехидът е силно реактивен спрямо белтъците, той е токсичен за протеините и за ДНК, като води до генетични дефекти.
В някои плодове и зеленчуци също се съдържат фенилаланин, аспергинова киселина и метанол, но те не са в свободно състояние, а са свързани с балансиращи ги и антидотиращи ги аминокиселини.
В несвързан с белтък вид фенилаланинът бързо се абсорбира и преминава кръвно-мозъчната бариера.
Метанолът в плодовете е свързан с етилов алкохол, който е негов естествен антидот.
Страничен продукт при метаболизма на аспартама е дикетопиперазинът, водещ до: мозъчни тумори, тумори в матка, яйчници, тестиси; хипофиза, рак на гърдата.
Аспартамът е открит през 1970г. От 1974г е одобрен за напитки, дъвки и зърнени закуски, въпреки няколкото изследвания, доказали токсичността му. Дават се 500 000$ за да се "установи годността му". Уволняват се неудобни членове от експертните комисии, така че да има с 1 глас повече "за". Един от купените (д-р Хейс) получава хонорар 1000$/ден.
 Нутрасуитът уврежда очния нерв, тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.
На туй отгоре Monsanto - производителят на нутрасуит, е един от най-големите замърсители на околната среда - само 1 от неговите заводи изхвърля 16 млн.тона токсини в река Мисисипи.
При операция "Пустинна буря" в залива на Ирак, американците са  пиели напитки с нутрасуит (по няколко литра/ден) "синдром на залива" = "аспартамна болест".
Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), kакто и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).
След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.
През 1987г е основана "Мисията възможна" = движение за разясняване истината за аспартама.

Стевия е вечно зелен храст, чийто листа са естествен и безвреден подсладител (Парагвай, Бразилия). Тя е полезна за  диабетици. Но FDA забранява използването й като подсладител поради конкуренцията, и унищожава готварските книги на Stevia Co.
FDA престъпва сама законите които създава, например закона че не трябва да се използват хранителни добавки, предизвикващи рак.
Изкуствените подсладители уж помагат за отслабване, но след 1985 г. затлъстелите американци са 54% = 2 пъти повече. Аспартамът силно повишава апетита за сладки неща, наверно поради спадане нивото на серотонина в кръвта. Спирането на консумацията на аспартам води до  отслабване с 8-9 кг.
Аспартамът води и до проблеми с опознавателната дейност на интелекта и намалява интелигентността. Ако мразите хората, започнете да работите за компанията Monsanto - производителят на нутрасуит.
Аспартамът влошава диабета.
Аспартамът води до пристрастяване в по-голяма степен, отколкото алкохола.
Аспартамът взаимодейства непредсказуемо с медикаменти, особено с антидепресанти.
Понастоящем аспартамът се добавя в 10 000 храни и се продава в 100 страни. У нас го има в таблетки "Кенди" за подслаждане, в напитките на прах "Степ" и "Танг", в безалкохолните напитки Cola Light, Pepsi Light и в някои медикаменти.(Всички дъвки на нашия пазар, с изключение на Hubba Bubba, съдържат аспартам - забележка на изготвилия извадката от книгата.)

Ацесулфам К (с търговски имена Sunette и Sweet One) е подсладител, добавян често заедно с аспартама, одобрен от FDA през 1988 г.  Добавя се в диетичните храни, напитки на прах, дъвки. Чрез разпадния си продукт ацетоацетамид води до тумори на белите дробове, млечни жлези, тимусна жлеза, левкемия.
Цикламат - подсладител, забранен през 1970 г., но отново се употребява в безалкохолни напитки.
  MSG - МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ - "вкусът който убива"
(МonoSodium Glutamate, еднонатриев глутамат)
(Accent - търговско име на подправка, съдържаща MSG)
MSG (Мононатриевият глутамат) = 78% глутаминова киселина (глутамат) + 22% натрий (Na)
MSG е екситоксин. От 1908г японците го извличат от водорасли (Ajinomoto Co.)
MSG придава вкус на невкусни храни и кара човека да яде още.
Количеството използван MSG се удвоява на всеки 10 години.
Глутаматът като подправка е в свободно състояние, за разлика от природните продукти (например водораслите), където той е свързан с антидоти (противоотрови). Доматите и гъбите съдържат много малко свободна глутаминова киселина. Глутаматът в свободно състояние е опасен за здравето.
"Синдром на китайския ресторант" = след ядене на храна с MSG възникват изтръпвания, мравучкания, стягания в гръдния кош, сърцебиене, слабост, безсъние, главобол, спазми и болки в корема, промени в зрението.
MSG е особено опасен за бебета и малки деца. Едва през 70-те го махат от бебешките храни. Но той е скрит в толкова много хранителни продукти, че майките без да знаят, без да искат го дават на децата си.
MSG убива невроните в мозъка и причинява невроендокринни разтройства, симптоми подобни на болестта на Алцхаймер, при която има и разрушаване на ганглийните клетки на ретината.
Но всички изследвания, доказващи вредата на MSG са укрити. Ajinomoto се опитва даже да докаже, че съществува още един основен специфичен вкус (както сладко, кисело, горчиво ...) и че това е вкусът на глутамата. През последните 20 години асоциация "Глутамат", създадена от Ajinomoto, чрез влиянието си успява да премахне задължението за обозначаване на наличието на MSG върху етикетите на голям брой хранителни продукти. И така, без да знаем, той се слага в големи количества за да стимулира апетита. Сега се произвеждат стотици хиляди тонове MSG. Маркира се върху етикета само ако е в свободно състояние, но ако е като част от други подправки - не, макар че той представлява около 60% от техния състав.
Глутаминът е най-разпространеният невромедиатор в мозъка. Това поражда следния аргумент "за" за MSG: "Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?" Но нормалната концентрация на глутамат в мозъка е нищожна. Ако количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация - невроните дори умират (,както и при аспартама). Кръвно-мозъчната бариера защитава мозъка от малки количества глутамат, каквито са в естествените продукти, но не можа да елиминира големи количества глутамат и аспартам. Освен това има области от мозъка, за които тази бариера не действа = хипоталамус, епифиза, ареа пострема и субкомисуриалната област.
Хипоталамусът е невроендокринен контролен център (управлява всички жлези), свързан е със сън, бодърстване, емоции, регулация на имунната система и на автономната нервна система.
MSG е силно разрушителен за една от областите на хипоталамуса - нуклеус аркуатус, която е много важна контролна област.
MSG и аспартам навлизат лесно в мозъка на плода.
А кръвно-мозъчната бариера може да не е в ред поради: високо кръвно, травми в главата, диабет, дефицит на витамини и минерали, електро-магнитни излъчвания, йонизираща радиация, инфекции. Оказва се, че и самите екситоксини могат да отворят тази бариера.
При обезвреждането на голямо количество глутамат чрез свързването му (в мозъка) с определени молекули, води до изчерпването и на тази възможност и до генериране на голямо количество свободни радикали - остатъци от обезвреждащите химически реакции, които директно увреждат невроните, както и при процеса на липидна пероксидация на клетъчните мембрани, изградени от полиненаситени мастни киселини. Липидна пероксидация = окисление на мембранните липиди, провокирано от  освобождава се вещество, (НО-), което пречи на хидроксилния радикал  транспортиращите глутамата молекули и така той се натрупва в мозъка. Подобни  процеси протичат и в други органи и тъкани на тялото. Развитие на болестни  процеси. Известно е, че дегенеративните заболявания на нервната система се свързват с увреждането й от свободни радикали. Тези процеси обикновено се развиват постепенно и коварно, само при много чувствителни организми възникват незабавни реакции.
MSG причинява Алцхаймер, Паркинсон, АЛС, МС. АЛС е резултат от значителни натрупвания: на продукти от липидната пероксидация в гръбначния стълб при взаимодействия със свободни радикали, и на желязо.
Свободното Fe е един от най-сериозните ендогенни генератори на свободни радикали. Но то също се добавя в много храни и редовно присъства в комплексните витамини.
 Fe, свободни радикали, отваряне на кръвно-мозъчната бариера
С напредването на възрастта този елемент се натрупва в мозъка. Храни, богати на глутен - тестени/зърнени храни, при болни водят до хипогликемия и понеже съдържат много Fe водят до влошаване на болестта (бариерата се отваря).
MSG се съдържа в сухите супи, в безалкохолни напитки и в сосове.
MSG се съдържа в хидролизирания (растителен и зеленчуков) протеин, в хидролизираното овесено брашно и във всичко което е хидролизирано, в растителния протеинов екстракт, в натриевия казеинат, калциевия казеинат, в подправки за ястия.
Хидролизираните продукти се извличат от растения с високо съдържание на глутамат. Процесът е следният: Варят ги няколко часа в казани с добавена HCl (солна киселина) и после, за да я неутрализират, добавят сода каустик (NaOH), която е една от най-силните основи, разяждаща тъкани, хартия, кожи ... Получената каша на повърхността се обира и изсушава за да стане на прах. Тя е с високо съдържание на екситоксини + канцерогени (странични, нежелани химични съединения на NaOH). После добиват и чист MSG. Тази токсична смес се набутва в най-различни "храни".
Често в соевия протеинов концентрат и в соевите продукти, и във всички други алтернативи на месото има скрит MSG, неизписан на етикета.
Хранителни добавки често с неотбелязан MSG са: малцов екстракт (в някои видове хляб), бульони, есенции, "натурални есенции", подправки.

L-цистеин и Хомоцистеин са мощни екситоксини. Вторият води до сърдечносъдови и инсулт.

СОЯТА - "съвършената храна"
През 1913 г. соята се счита не за храна, а за суровина за промишлеността. Сега в САЩ има 72 млн. акра, засяти със соя. Соята се използва за:
- храна на пилета, пуйки, свине, крави и сьомга;
- за производство на маргарин, мазнини за тестени сладкиши, подправки за салати (соев сос);
- в промишлеността - за производство на пластмаси, изкуствени влакна, бои, лакове и др.
- изолиран соев протеин се произвежда от това, което преди е било считано за отпадък - обезмаслените отпадъци от шушулките, които изглеждат и миришат ужасно.  Чрез голямо количество оцветители, консерванти, обезмирисители, подсладители, емулгатори и синтетични хранителни добавки този отвратителен продукт се превръща в приятно ухаеща вкусна "храна".
Годишно 80 млн.$ се влагат за реклама + големи суми за лобиране и за "научно-изследователска" работа, "доказваща" "ползата" от соевите продукти. Продажбата на соя и соеви продукти е нараснала с 350% за последните 10 години и възлиза на 1.4 млрд.$ за 1996 г.
Сега соев протеин има в много видове хляб и тестени продукти.
Родина на соята е Азия, но китайците не я консумират много, защото съдържа антихранителни вещества:
- ензимни инхибитори, блокиращи действието на трипсина и други ензими, необходими за смилането на белтъците. Ензимните инхибитори не се разграждат напълно при топлинна обработка. Провокират стомашно-чревни оплаквания и хроничен аминокиселинен недостиг. Потискат растежа и нормалното развитие. Тези вещества се деактивират в известна степен при процеса на ферментация, но не се разграждат напълно. Вредното им действие се намалява ако се консумират с повече риба, както е в Азия.
- несмилаеми въглехидрати - предизвикват образуване на газове.
- хемаглутинин - слепва тромбоцитите, образуват се тромби в кръвоносните съдове.
- вещества потискащи функциите на щитовидната жлеза + запек, умора, летаргия, въпреки приемането на необходимото количество йод.
- Соята съдържа най-висок % фитинова киселина, която се намира в триците на зърнените култури, както и в шушулките на бобовите. Тя блокира усвояването на Ca, Mg, Fe, Cu(мед) и собено Zn. Именно голямата консумация на бобови и зърнени култури допринася за минерален дефицит. Съединенията на фитиновата киселина са силно устойчиви на топлинна обработка.
Вегетарианци, заменящи със соя месото и млечните продукти, имат минерален дефицит = дефицит на витамините E, K, D, B12 и съответно - развиващ се дефицит на Ca, Mg, Mn, Zn, Fe.
Цинкът (Zn) е необходим за правилното функциониране на нервната система, играе важна роля: при синтеза на белтъчини и при образуването на колаген, в механизмите за контрол на кръвната захар, влиза в състава на различни ензими, осигуряващи здрава имунна система, за оплодителната способност на мъжете. Соята намалява либидото и монасите в Азия затова я ядат.
При вегетарианците концентрацията на феритина(Fe) в плазмата е с 50% по-ниска. При мъжете не се стига чак до изчерпване на желязото, но при жените - анемия + Fe дефицит. Вегетарианска диета, богата на соя води до недоимък на Fe.
За да се извлече чист белтък от соята и за да се неутрализират, доколкото е възможно, антихранителните субстанции - при високи температура и налягане се използват токсични вещества (киселини, основи, Al (алуминий) и др.) и се образуват нитрити, които са силно канцерогенни. Освен това се добавят и изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, като например MSG (глутамат).
Въпреки протестите на Националния център по токсикология на САЩ, FDA одобрява производството на соев протеин (соев белтък) и масовата му консумация. Голям брой "изследвания" "доказват", че соевият белтък е заместител  В менюто за обяд на училищата соята е в голямо
юна традиционните протеини.  количество.
- изофлавони (фитоестрогени) = вещества със структура подобна на женския хормон естроген. Те са в големи количества в соята, като особено генистен и даидзен са токсични. Те потискат синтеза на естрадиол и други стероидни хормони. За жени в менопауза или имащи проблеми с естрогенния баланс, малко "тофу" или "мисо" (ферментирали соеви продукти) имат благоприятен ефект, включително и върху остеопорозата. Но децата и мъжете изобщо нямат нужда от тези вещества. Нека се знае, че само 25 г соев протеин (2 върхати супени лъжици) съдържат 50-70 мг изофлавони, а за една жена в климактериума 45 мг/ден са напълно достатъчни за да предизвикат спадане функцията на щитовидната жлеза.
В бебета, приемащи соево мляко, концентрацията на изофлавини е 22 000 пъти по-голяма, отколкото при кърмени бебета или пиещи краве мляко. Това количество е тъждествено с примане на 5 хормонални контрацептивни таблетки на ден. Докато в кърмата няма почти никакви фитоестрогени. Но 25% от бебетата в САЩ ги "кърмят" със соево мляко = кощунствено вмешателство в хормоналния баланс, така че по-късно може дори да се промени сексуалната ориентация. При 1% от американските момичета още преди 3-годишна въраст се проявяват симптоми на започващ пубертет = развитие на гърдите, окосмяване около половите органи. За 3 до 8-годишните този процент е: 14.7% за бели американки и 50% за  Сериозни психически последици - емоции и нагони, за които
юафро-американки.  децата не са подготвени. Преждевременното полово развитие води до проблеми с менструалния цикъл, с плодовитостта и до рак на млечната жлеза.
Соевото мляко има 10 пъти по-голяма концентрация на Al (алуминий), отколкото кравето, а едновременно с това пък липсват холестерол, лактоза и галактоза, които са важни хранителни елементи за развитието на нервната система на детето. Соевото мляко съдържа и остатъци от синтетични и токсични вещества - сода каустик, нитрозамини - мощни канцерогени.
Изофлавоните липсват само в соевия сос и в соевото масло.
Генистенът (изофлавон) от соята нарушава ендокринния баланс.
Соята води до множество заболявания, включително: повишен риск за рак, левкемия при децата, промени в поведението, астма, синдром на раздразненото дебело черво, черен дроб, дисфункция на щитовидната жлеза, ..., репродуктивна способност, безплодие.
На последната конференция за соята, 1999 г., се докладва че соята води до ускорен процес на остаряване на мозъка, намалява познавателната способност, деменция, Алцхаймер.
Някои реклами за соята гласят: "Освен че предпазва сърцето, соята показва мощни антиракови свойства ...", но всред японците и азиатците има най-голяма честота на рак на хранопровод, стомах, панкреас, черен дроб и щитовидна жлеза. Но азиатците ядат соя само по 1 до 3 чаени лъжички/ден.
Твърденията за високите изисквания/нужди на организма от белтъчини са пресилени. За здрав човек необходимото количество белтък е по 1 грам/кг тегло, а за 2-те незаменими аминокиселини - триптофан и лизин - съответно по 1 и 3 г/ден за целия организъм. Това количество спокойно може да се осигури от млечни храни, сурови ядки и семена, други бобови, плодове и зеленчуци.
Западният начин на хранене включва много повече от необходимото количесто концентриран протеин в месо, яйца, мляко, млечни продукти и бобови.
Белтъчните изисквания се повишават само в периода на израстването, при тежка физическа работа и след изтощително боледуване. Белтъчен глад възниква при продължително и системно гладуване или при хранене с трудносмилаеми храни. Важно е преди всичко какви аминокиселини се внасят чрез храната, а не количеството на протеините.

МАРГАРИНЪТ - храна или пластмаса?
Маргаринът е провъзгласен за по-безопасен и по-евтин заместител на маслото.
Получава се от евтини нискокачествени растителни масла, включително и от соя, които чрез хидрогенизация се превръщат в твърд на стайна температура и много по-траен от маслото продукт.
Хидрогенизация = добавяне на Н2 (водородни) атоми към двойните връзки в молекулите на ненаситените мастни киселини, съдържащи се главно в растителните масла, и ги превръщат в наситени. Това става при високо  Така голяма част
юналягане и температура от 120 до 210˚С + метален катализатор.  от мастните киселини, които нормално съществуват в тъй наречената цисконфигурация, преминават в неестествената трансформа.
Хранителните мазнини, които се приемат, определят състава на клетъчната мембрана, а оттам и правилните функции на клетката.
Хранителните мазнини играят роля на разтворители и преносители на мастно-разтворимите витамини A, D, E и K и са единственият доставчик на полиненаситените есенциални мастни киселини (ЕМК) (незаменими, които организмът не може сам да си синтезира), приемът на достатъчно количество от които е важен фактор за правилното функциониране на имунната система. Приемайки есенциалните мастни киселини, организмът може да синтезира всички други мастни киселини, които са му необходими.
ЕМК включват 2 основни класа: омега-3 и омега-6 мастни киселини.
ЕМК служат за:
- изграждане на здрави клетъчни мембрани;
- намаляване на холестерола и на сърдечносъдовите заболявания;
- предшестват образуването на простагландините (хормони, свързани с възпалителните процеси);
- участие в пренасянето на О2 (кислорода) от въздуха през алвеолните мембрани до хемоглобина в кръвта и после - през клетъчните мембрани до митохондриите в клетката;
- недостигът им е причина за голям брой заболявания.
ЕМК се усвояват пълноценно при наличие на витамини и микроелементи.
Най-богати източници на ЕМК са студеноводните риби - треска, скумрия, тон, херинга, сардина, рибеното масло, студенопресованите масла от ленено семе, рапица, вечерна иглика, пшеничен зародиш, някои ядки.
ЕМК са неустойчиви и лесно се разграждат при контакт с въздуха и при топлинна обработка.
Трансмастните киселини (трансформите) (маргарин):
Организмът е пригоден да смила цисконфигурации, каквито има в природата, а не трансформи на мастните киселини, затова последните се трупат по клетъчните мембрани и на други места. Съдържанието на трансмастни киселини в мембраната на клетките би трябвало да е 0 (нула), а сега при някои хора то е 20%. Така се нарушават: защитните функции на клетъчната мембрана, клетъчното хранене и междуклетъчния транспорт.
Трансмастните киселини променят нормалния механизъм на преобразуване на холестерола и това повишава количеството му в кръвта. Освен това се повишава количеството на липопротеините с ниска плътност  атеросклероза, а се намалява количеството на липопротеините с висока
ю(ЛНП)  плътност (ЛВП), които защитават сърдечно-съдовата система от първите.
Трансмастните киселини (маргаринът) са по-опасни от наситените мастни киселини в маслото и сланината по отношение на атеросклероза. Маргаринът повишава честотата на инфарктите със смъртен изход. Трансмастните киселини постъпват и в кърмата, за сметка на ЕМК, които намаляват.
Трансмастните киселини повишават количеството на простагландините Е2 (хормони, които засилват възпалителните реакции), а потискат образуването на простагландини Е1 и Е3, имащи противовъзпалителен ефект. Простагландините регулират много метаболитни функции и дори малка промяна в количеството им може да промени алергичната нагласа на организма, кръвосъсирването, кръвното налягане, имунната защита и др.
При хидрогенизацията се образуват множество различни химически съединения, които на са изследвани, така че в маргарина има токсични метали (например Аl, Ni (никел), които са добавени като катализатори), които се натрупват в клетките и в нервната система и потискат различни ензимни системи и клетъчни функции. При превръщане на олиото в маргарин, освен че се премахват есенциалните мастни киселини (ЕМК), се премахват и всички протеини, витамини, микроелементи и фибри. В Дания допустимото количество трансмастни киселини в хранителните продукти е < 0.1%, а в САЩ маргарините съдържат до 50% трансмастни киселини.
Свиневъдите в САЩ не хранят животните си с маргарин, защото знаят че така те ще умрат.
Маргарините, продавани като натурални продукти, съдържат едни и същи негодни за консумация мазнини, дори когато носят името на някой известен лечител. Но маслената индустрия печели пари и не се интересува от здравето на хората. За 1981 г. продажбите й възлизат на 40 млрд.$, а за 1992 г. - 80 млрд.$.
Не само маргаринът, но и всички продукти, на които пише "хидрогенизирано" или "частично-хидрогенизирано", е добре да се избягват. Към маргарините спадат и т.нар. шортънинги, ползвани за пържене, за сладкарски изделия и др.
Рафинираните масла (например слънчогледовото) също съдържат малко количество трансмастни киселини, а голяма част от витамините (например вит.Е) са унищожени от високата температура и от различните токсични добавки (катализатори), които впрочем остават в олиото.
Най здравословни са студенопресованите масла и топеното масло (гхий).

ГЕННО ИНЖЕНЕРСТВО (ГИ) и ГЕННО-ИЗМЕНЕНИ ХРАНИ
Казва се, че чрез ГИ успешно може да се изхрани увеличаващото се население на Земята. Но всяка година се изхвърлят тонове храна за да се поддържат изкуствено високи цени, докато милиони умират от глад в развиващите се страни. Явно е, че проблемът е икономически, а не хранителен.
Изучаването и манипулирането на генетичния код на човека, и на животните и растенията е една от най-големите заплахи за живота на Земята.
При ГИ се преминава междувидовата граница = прехвърлят се гени от 1 вид на друг, и това няма нищо общо с хилядолетното кръстосване в рамките на един и същ вид растения или животни. В природата такъв механизъм не съществува, затова генно изменените храни са съвсем различни от естествените и съответно - чужди за организма.
Самата техника на внедряване на генетичен материал не е напълно контролируема и ефектът върху приемника в далечен план е неизвестен и неизследван.
Генното инженерство (ГИ) използва изкуствено създадени паразитни генни елементи, включително и вируси, като вектори (преносители), вкарващи противоестествено гени в клетката.
В ГИ има много повече неясни въпроси и потенциални опасности, отколкото дори и само теоретично доказани ползи.
От 60-те години биолозите могат да локализират и идентифицират отделните хромозоми и гени и да определят последователността на гените в ДНК. През 1986 г. вече се знаят местата на 1500 гена в човешките хромозоми. През 1987 г. е обявено изготвянето на първата човешка генна карта. През 1987 г. Министерството на енергетиката на САЩ спонсорира проект за определяне последователността на всичките 3 млрд. G, A, T и C бази, които съставят човешкия геном.
Сега стотици млн.$ се разходват за проучвания на ДНК на различни растения, животни и микроорганизми. Техниките за манипулиране на гените непрекъснато се усъвършенстват. Вече са създадени хибридни същества (химери) с генетичен материал от човек и от животински видове, клониран е бозайник. Сега в САЩ има повече от 1300 биотехнологични компании с 13 млрд.$ годишен приход и с повече от 100 000 служители.
През 1984 г. в Англия е създадено ново същество -  тютюн с
юовцо-коза. През 1985 г. се присажда ген от светулка в тютюн  фосфоресциращи листа. През 1993 г. американецът Джери Хол клонира за пръв път човешки ембрион, което предизвиква голямо обществено възмущение и опитите са прекратени (поне официално). През 1997 г.е клонирано първото млекопитаещо - овцата Доли. Обществеността упорито негодува в голям брой от случаите, но после експериментите продължават (например после е клонирана овцата Поли).
ГИ теоретично дава възможности за неограничено масово "производство по поръчка" на идентични копия от едно и също животно, неразличими от оригинала.
През 1997 г. японците имплантират цяла човешка хромозома в генома на мишка и поколението и вече произвежда човешки антитела. Гени за устойчивост срещу студ от риба камбала са присадени на костур и пъстърва.
Големите усилия на ГИ са насочени в посока на устойчиви на транспорт и престой по рафтовете плодове и зеленчуци - да узряват по-бавно и да изглеждат по-лъскави и свежи. Но това руши хранителната им стойност.
Сътворена е бактерия, която изяжда солите в медната (Cu) руда = добив на Cu.
Създадени са бактерии, произвеждащи пластмаси с различна степен на еластичност.
Въвеждат се гени в дърветата за по-бърз растеж и по-голяма издръжливост на болести, студ и суша, и да дават по-големи количества целулоза.
Някои разчитат на биотехнологиите за пречистване на индустриалните отпадъци, които в САЩ са 200 млн.т/год. и обезвреждането им изисква 1.3 трильона $.
Работи се по "суперживотни", даващи много вълна, мляко и месо, или да бъдат биохимични фабрики за субстанции и медикаменти, и за органи за присаждане на хора.
ГИ е дало вече стотици ваксини и медикаменти, например: ваксината за хепатит-В, човешки инсулин и др.
През 2000г.Великобритания издава закон, регламентиращ опитите за клониране с терапевтична цел.
След 2001г. започват експерименти за клониране на човешко бебе.
Насилие над природата - ето до къде водят стремежът за печалба и контрол, както и псевдонаучните амбиции. Има реална опасност в отровената с отпадъци екосистема на Земята да се появят
юдесетки хиляди видове генно променени бактерии, вируси, растения и животни.  Това ще доведе до хаос в биосферата и до тотално генетично замърсяване с непредвидими последствия.
Например вируси като преносители на гени, могат да вкарат в организма нововъзникнали алергени и токсини с непредсказуем ефект.
Прехвърлянето на изкуствени комбинации от генен материал между несвързани организми (организми от различни видове) нарушава генетичната матрица на гостоприемника.
Генно изменени бактерии, дрожди, растения и животни непредвидено започват да произвеждат токсични вещества. Така в САЩ през 1989 г. възниква епидемия, обхващаща 5000 души - нова болест от токсин, страничен продукт на ГИ-бактерия за производство на хранителната добавка L-триптофан  37 души умират, а 1500 са с трайни увреждания.
ю(аминокиселина).
Друг проблем: поради използваните много силни хербициди, растенията чрез ГИ се правят  Така други, хармонично развиващи се растителни и животински
юустойчиви на тях.  видове ще бъдат изтласкани и унищожени = нарушаване на еко-равновесието.
Има опасност от обмен между генно обработени растения (например тютюн) и плевелите -  Так плевелите ще станат устойчиви на хербициди и ще се
ючрез полените.  разпространят в още по-големи количества, тогава ще се създадат още по-токсични хербициди за борба с плевелите и т.н.
ГИ създава растения, произвеждащи  Така растенията
юсобствени пестициди във всяка своя клетка и то непрекъснато.  се превръщат в отрова.
Компанията Monsanto е създала "семена терминатори". Растението от тях дава плод само 1 година. Целта е да се купуват семена всяка година. Но така чрез полени могат да се заразят генетично и други култури. Тези  Така ще
юсемена дават по-малко устойчиви растения, даващи и по-малка реколта.   Голям брой фермери ще банкрутират июсе купуват и повече хербициди.  стопанствата им ще бъдат изкупени на безценица от големите компании. Но всичко това няма нищо общо с подобряване изхранването на човечеството. Някъде вече се обработват така семена на ориз, пшеница, соя, сорго (тропическо растение).
Създадени са бактерии за производство (в контейнер) на ванилия, на масло от канела. Плантаторите ще се разорят.
Вече 60% от соята в соевите олио, брашно, лецитин и протеин е генно изменена. За царевицата този процент е 50%. Генетично се модифицират домати, тикви, картофи и др. Алчни компании тъпчат с купища различни гени от вируси, бактерии, насекоми и животни - плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Какво ще стане ако това безумие продължи само още няколко години?
Създават се чрез ГИ нови организми, изяждащи вредителите по различните култури.  Но тях кой ще изяде - те стават част от нашата еко-система, възпроизвеждат се ...
Възможно е чрез ГИ създаване на смъртоносно оръжие за унищожение на определени етнически групи - оръжие с избирателна способност. Разпространява се чрез газ, спрей във водоизточниците и убива, прави хората безплодни, причинява раждане на деца с малформации. Така диктаторът ще избива групите, които не го поддържат.
Технологичният напредък значително е изпреварил духовния. Шепа транснационални компании, научни институти и правителства може да държи патента върху гените на човешката раса и за микроорганизмите, растенията и животните, и да се разпорежда с тях = безпрецедентна власт да диктуват условията на живот.
Компаниите си плащат за да не пишат по етикетите, че храната е от ГИ, дори пишат "органични" храни. САЩ не задължава маркировка за генно изменените храни. Всички консултанти и научни институти са подкупени.
Генно манипулираните култури и продукти трябва да се забранят до безспорно дълготрайно доказване на безопасността им, а на всички генно променени храни - да има етикет.
ХРАНИТЕЛНИЯТ КОДЕКС (ХК) - скритата заплаха
От 1962г съществува комисия, която изготвя и актуализира ХК. Тя е създадена от ООН, СЗО и Организацията по храните и селското стопанство (FAO), и е упълномощена за решенията си от правителствата на страните членки на ООН (разбирай - едно неизборно правителство в сянка, което защитава интересите на финансово-индустриалната олигархия). Комисията за ХК създава пакет международни стандарти за хранителната индустрия и за защита здравето на консуматора, изработва определения и изисквания за храните, подпомага хармонизацията на стандартите и така улеснява международната търговия. ХК определя и глобалните търговски правила за хранителните добавки = едно от нещата, правещи го толкова опасен. Чрез думата "хармонизиране" тези стандарти се правят задължителни за всички държави = изгубване правото на свободен избор и информираност за това, което е най-здравословно за нас и за най-ефикасното, най-евтиното и най-безвредно естествено хранене и лечение.
Комисията по ХК заседава 1 път на 2 години, в нея са представени 140 страни и различни организации. Решенията се гласуват, но 90% от международните организации включени в комисията са гигантските мултинационални фармацевтични корпорации! Единствен представител, защитаващ в известна степен интересите на обществото е Международната организация на съюзите на потребителите. В комисията няма представители на природната медицина, нито на производителите на естествени здравни продукти.
Под предлог "предпазване на обществото", чрез стандартизацията на храни и растителни продукти комисията е инструмент на фармацевтичните картели, чиято цел е всички хранителни добавки, билки и билкови продукти, имащи лечебен ефект, да бъдат под техен пълен контрол и да бъдат изписвани само чрез рецепта. Държавите, които не искат да се съобразяват с тези правила се подлагат на икономически санкции.
Политиката на ХК се налага чрез Световната търговска организация (СТО), създадена през 1995г, която е наследник на Генералното споразумение по търговията и тарифите (ГАТТ) за "насърчаване на международната търговия". По силата на ГАТТ страните членки трябва "да бъдат в линия" с правилата, управляващи производството на продукти за здравето и Медицината, наложени от международните стандарти.
СТО има право на тежки санкции спрямо непослушните държави, ако те не спазват решенията и изискванията на работещи в сянка комисии, служещи на мултинационалните корпорации.
И резултатите от всичко това са:
- юношите пушат все повече и са по-затлъстели, и не правят физически упражнения;
- смъртността от сърдечно-съдови заболявания нараства; 59 млн. американци имат сърдечно-съдови заболявания, 100 млн. са застрашени, а на всеки 34 секунди умира по един американец от същите. Лечението на сърдечно-съдовите за 2000 г. струва 300 млрд.$, въпреки че лечението с витамини и хелатни комплекси е много пъти по-евтино и много по-ефикасно.
В края на 80-те е създадена клетъчната (ортомолекулярната) М. (медицина), открит е "протеиновият код" (от американеца Лайнъс Полинг + немеца Матиас Рат). Става ясно, че важна причина за сърдечните заболявания инфаркт и инсулт е витаминния дефицит - особено на вит. С и на някои важни хранителни добавки. Приемът им спира и дори връща назад  заболяването, т.е. тези заболявания са лесни за лекуване и профилактика.  Всичко това се потулва от Ф. картели. През 1991-94г даже се опитват да наложат изписването на витамини с рецепта, но не успяват, затова се стремят към пълен контрол над производството и продажбата на естествените хранителни добавки по целия свят.
Със сегашните планове на много Ф. компании (например на немските Bayer, BASF, Hoechst, Schering, ...) преждевременната смърт на милиони хора е неизбежна. Сега от инфаркти и инсулти умират по 12 млн./год., а за следващото поколение цифрата ще бъде 300 млн., количество което е повече от умрелите във всички войни на човечеството взети заедно.
Bayer, Hoechst и Schering са участвали в М. опити на нацистите. И точно такива компании сега поддържат драстичното орязване на здравните ни свободи - здравето на човечеството се решава от бивши военни престъпници.
Ф. компании поддържат следните предложения:
1. Никакви витамини, минерали, билки и подобни да не могат да се продават свободно.
2. Естествените лекове могат да се продават като храна, но да не превишават количества, определени от комисията по ХК = ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че те да не могат да се излекуват чрез тях.
Например на човек се отпускат без рецепта вит.С - 60мг, вит.Е - 15мг и т.н., докато терапевтичните дози са многократно по-големи. Добавки, без обозначена препоръчителна дневна доза (например коензим Q10, селен, биофлаваноиди), ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства.
3. Стандартът за хранителните добавки да стане задължителен за всички страни-членки на ООН. Държава, която ги отхвърли ще понесе икономически санкции, наложени от СТО, които ще съсипят икономиката й.
4. Да не се разрешава продажбата на никакви хранителни добавки, ако те не са одобрени от ХК.
Явно е че ако още сега не се противопоставим твърдо на политиката на Ф. картели, скоро тези точки могат да бъдат одобрени и приложени на практика. Този зловещ план се осъществява подло и тайно. От това зависи здравето на сегашното и бъдещото човечество.
Безброй методи се използват за ограничаване на естествените терапии:
През 1998 г. в Берлин се провежда публичен трибунал срещу Ф.(фармацевтичните) картели с обвинение - извършване на масово убийство и престъпления спрямо човечеството. Решено е обвинението да се представи пред Международния съд в Хага и в други съдилища по света. Обвинени са Ф. гиганти: Hoechst, AG, BASF AG, Bayer AG, Merck Inc., Brystol Myers Squibb Inc., Pfizer Inc., La Roche AG, Glaxo/Welcome, Rhone-poulenc-Rhorer, Norvatis.
Всяка година милиони умират от инфаркт, инсулт и др. болести, които могат да бъдат елиминирани, но Ф. индустрия не желае това и смазва всички профилактики и естествени терапии = осъществява и поддържа планиран геноцид с цел разширяване на пазара си. Няма по-голям холокост от този.
Сега 95% от медикаментите нямат доказана ефикасност, като имат и голям брой странични ефекти, заплашващи здравето. Само в Германия повече от 24 000 медикамента са без доказана ефикасност, но се продават и плащат от здравните застраховки.
В Европейската общност се счита, че ако дадена билка има лечебни свойства, трябва да се продава като лекарство. В Норвегия Ф. компании контролират повече от 70% от продажбите на хранителни добавки и ако те са над препоръчителната дневна доза, се считат за лекарства и трябва да се изписват и струват скъпо. (За вит.С те препоръчват едва < 200 мг/ден.) В Канада билки и хранителни добавки с лечебен ефект се считат за лекарства: алое, котешки нокът, ехинацея, чесън на капсули, сладък корен, гинко, жен-шен и много други, като списъкът непрекъснато нараства.
Д-р Матиас Рат: "Комисията на ХК е заплаха за човечеството. Това е цяла индустрия с присъщия й интерес да пречи, потиска и дискредитира всяка информация, отнасяща се до изкореняването на дадена болест. Тя печели повече от 1 трильон $/год. от медикаменти. Тя прави пари от болестите. Целта й е да открива все нови болести и медикаменти за тях. Ф. индустрия няма интерес от излекуването на болестите, защото ще спрат приходите от милиарди $, така че медикаментите се правят само да облегчават симптоми, но не и да лекуват. За целта Ф. индустрия е създала ХК, чрез която да обяви за незаконна и да направи недостъпна информацията за витамините и да ограничи достъпа до естествените терапии. В същото време не се доставя и информация за рисковете и страничните ефекти от медикаментите, а смъртната опасност от тях направо се отрича. За целта е нает цял легион от лобисти, влияещи върху законодателството, върху контролните организации, които от своя страна да манипулират М. изследвания и М. образование. Използват се скъпи рекламни кампании и агенции за връзка с обществото, което да заблуждават. Така огромна част от човечеството е двойно излъгана: парите им отиват в джоба на Ф. компании, а в замяна им се предлагат медикаменти , които не лекуват. Хранителният кодекс е заплаха за вашето здраве."
  ”Световна конспирация срещу здравето” - част от книгата свързана с храненето.
Д-р Атанас Гълъбов, медик от 1991г, учи хомеопатия в Белгия и в други страни.От 1995г до 1999г е председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, която от 1996г е асоцииран член на Европейската комисия по хомеопатия.




Гласувай:
7




1. анонимен - Аман!
20.08.2010 21:04
Аман от такива, дето вечно искат да блеснат онлайн с велики прозрения ... били те и откровено налудничави!
цитирай
2. buditeli - В отговор на анонимен
30.08.2010 10:13
Ако бяхте прочели целия постинг, щяхте да разберете, че той съдържа цитат от книгата на д-р Атанас Гълъбов ”Световна конспирация срещу здравето”, свързан с храненето. Няма как да блестя с чужди думи.
Колкото повече се преработват и рафинират храните толкова по-малко витамини и полезни съставки остават в тях. Моето мнение е, че трябва да се храним с естествени храни и няма нищо налудничаво в това.
цитирай
3. xunap - Хомепатите са мошеници. Готови са ...
25.11.2011 16:14
Хомепатите са мошеници. Готови са да изрекат всякакви лъжи само и само да ви продадат вода за 150 лева литъра. Статията е пълна с лъжи, смесени тук-там с истини. Иначе скоро мисля да пусна хомеопатични противозачатъчни. :)
цитирай
4. анонимен - хипара е малоумен
17.05.2012 21:47
а бе хипара ти значи има 2 обяснения на твоя коментар :
1.ти си супер малоумен и тролиш из нета защото си шибан трол и за тва само те бива
2.ти си бг лекар ,доктор или там как се наричат тези които ги боли хуя за болните а гледат да им продадат некви шибани хапове дето не помагат а дори тровят но за сметка на това ти правиш гуша де кво толко
Извод: Дано по малко хора мислят като тебе (малоумно)
цитирай
5. virtuals - Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм
11.12.2014 22:26
Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм

http://virtuals.blog.bg/drugi/2014/12/05/monetarnite-matrici-i-globalniia-monetarizym.1319985
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: buditeli
Категория: Други
Прочетен: 584791
Постинги: 48
Коментари: 216
Гласове: 958
Архив
Блогрол
1. Призив
2. Цар Иван Асен II - цар на българи,гърци и други страни
3. Необходимост от преодоляване на някои негативни черти на характера
4. Българска ли е българската роза?
5. Среброто лекува
6. Петър Дънов - за България и българите
7. Петър Осоговеца - за България
8. Послание от бъдещето - за България и българите
9. Ванга - за България и българите
10. Добрите хора съществуват
11. Слава Севрюкова - за България и българите
12. Българската църква отбелязва днес Св. Седмочисленици
13. Предсказание за бъдещето
14. Евангелие на мира от есеите
15. Петър Дънов - Призвание към народа ми–български синове на семейството славянско
16. Световна конспирация срещу здравето
17. Златна Прага или градът на стоте кули
18. Не чакайте да ожаднеете ...
19. Човек е единственото същество, забравило храната си
20. Иде революцията "слоу" - бързо да забавим темпото!
21. Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
22. Народните будители
23. Името "българин"
24. - Oткритието на д-р Райф е гениално, но хората го могат и без машини
25. Свещената земя – поклонение на Божи гроб
26. Честита Нова 2011 Година
27. Свещената земя – поклонение на Божи гроб II
28. Високият идеал
29. АКАША - Извадки из словото на Учителя Петър Дънов
30. Петър Дънов - за Третата световна война