Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 12:17 - Призив
Автор: buditeli Категория: Други   
Прочетен: 5749 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 16.06.2010 12:57


Необходимо е да се обърнем към корените на България. Необходимо е да се издири всичко героично и светло, съществувало в историята ни  не само в далечните времена, но и съществуващо дори в паметта на това поколение, което сега е още живо.

Имало е много непривлекателни и тъмни неща в миналото. Но е имало и образци на с нищо несравним героизъм, преданост, любов към отечеството. Необходимо е да се избере най-доброто и да се култивира то в съзнанието на хората, защото сме длъжни да придобием национално достойнство и гордост. Ние има с какво да се гордеем! И историята на България трябва да се преподава на най-високо ниво във всички учебни заведения на страната.

Всички слоеве на населението изпитват крайно подтиснато състояние на съзнанието. Защото няма национална идея, която би обединила и сплотила хората. Народ, лишен от национална идея, народ, който не помни своето героично минало, няма бъдеще.

Необходимо е да се замислим за това, и това положение трябва да бъде поправено. Има хора, предани на България, на всички нива на държавната власт, във всички слоеве на обществото. На хората са им необходими идеали, към които трябва да се устремяват. Хората се умориха от безверието и лицемерието.

Сега култът към парите и удоволствията са поставени като иконостас във всички средства за масова информация.

Как все пак смятаме да продължим по-нататък, ако пошлостта продължава да е начело,и безнравствеността и долните нрави да са издигнати едва ли не в култ.

Мнозина възприемат премахването на безнравствеността и долните нрави от екраните на телевизионните екрани и от светския живот, като подкопаване основите на демокрацията.

Съзнанието, преди всичко, трябва да дорасне до демокрацията. Тогава ще бъде възможно да се разсъждава на тема демокрация. Необходимо е всички българи сериозно да се замислят. Дори и най-доброто правителство няма да може да направи нищо, ако народът е невеж.

Разбира се по-лесно е да се управлява народа, когато неговото съзнание се намира на най-ниското ниво. Обаче на кого е нужно такова общество, състоящо се от хора, които мислят само за физическото си оцеляване?

Необходимо е народа да се опълчи против пошлостта и невежеството. Отговорността за образованието на бъдещото поколение лежи върху всички, които сега вземат решения и от всеки от когото поне малко нещо зависи.

Всички, които четете тези редове, не мислете, че това не ви засяга, че вие не сте във властта и от вас нищо не зависи. Колективната безсъзнателност на нацията се образува от всеки от нас. И да се прояви героизъм е възможно не само на бойните полета.

И понякога за мнозина от нас ще бъде подвиг просто да се откажем от всичко, което спомага за падение на нравите в обществото:  глупава, затъпяваща съзнанието музика, бездарни предавания по телевизията и радиото. Цялата тази огромна индустрия за печелене на пари съществува само защото ние я храним със своите пари.

Вероятността, че всичко ще се измени и ще се измени към по-добро съществува, а това ще се случи само в случай, когато вие не просто прочетете тези слова, а успеете да приложите казаното във вашия живот.

Вярвам във великото бъдеще на нашата страна, винаги след  нощта идва разсъмването. И аз се надявам, че разсъмването е достижимо.

 
Гласувай:
4
0
1. demograph - Подписвам се под твоя вик!
10.08.2010 14:50
Да върнем доброто у себе си. Да върнем великото в миналото си. Да пожелаем това за бъдещето си. Благодаря.
цитирай
2. buditeli - Благодаря за подкрепата
11.08.2010 12:12
Има светлина в тунела и позитивните хора в блога го доказват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: buditeli
Категория: Други
Прочетен: 508741
Постинги: 48
Коментари: 216
Гласове: 958
Архив
Блогрол
1. Призив
2. Цар Иван Асен II - цар на българи,гърци и други страни
3. Необходимост от преодоляване на някои негативни черти на характера
4. Българска ли е българската роза?
5. Среброто лекува
6. Петър Дънов - за България и българите
7. Петър Осоговеца - за България
8. Послание от бъдещето - за България и българите
9. Ванга - за България и българите
10. Добрите хора съществуват
11. Слава Севрюкова - за България и българите
12. Българската църква отбелязва днес Св. Седмочисленици
13. Предсказание за бъдещето
14. Евангелие на мира от есеите
15. Петър Дънов - Призвание към народа ми–български синове на семейството славянско
16. Световна конспирация срещу здравето
17. Златна Прага или градът на стоте кули
18. Не чакайте да ожаднеете ...
19. Човек е единственото същество, забравило храната си
20. Иде революцията "слоу" - бързо да забавим темпото!
21. Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
22. Народните будители
23. Името "българин"
24. - Oткритието на д-р Райф е гениално, но хората го могат и без машини
25. Свещената земя – поклонение на Божи гроб
26. Честита Нова 2011 Година
27. Свещената земя – поклонение на Божи гроб II
28. Високият идеал
29. АКАША - Извадки из словото на Учителя Петър Дънов
30. Петър Дънов - за Третата световна война