Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 11:37 - Ако...
Автор: anlov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2292 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 28.04.2016 22:39


Разпознаха ли лъвовете, когато Данаил бе хвърлен в клетката при тях, един несравнимо по-голям и по-силен Лъв - Този от Юда?

Замръзна ли огънят в пещта, когато усети истинският небесен огън да гори в сърцата на Седрах, Мисах и Авденаго?

Задържаха ли зидовете на затворите, залостените врати, пазачите и оковите апостолите на свободата от греха Петър и Павел?

А гробът - Исусовият приятел Лазар, а после и самият Исус?

Ако Бог наистина живее в нас, не само хората наоколо ще го усетят, но дори и нечовешкият и неживият свят.

Това е неизразимо повече от Великден веднъж в годината, приятели...


Ако ли не - може би никога няма...

ДА НИ Е ЧЕСТИТО НАСТЪПВАНЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!


The Book of Daniel - Хубав филм за пророк Данаил и за силата на вярата, която може да превърне дори лъвовете в гальовни котета, както и за коварствата, които дебнат хората с такава безкомпромисна вяра.





Тагове:   вяра,


Гласувай:
4



1. anlov - ...
19.04.2014 20:35
Почитам празниците Рождество и Възкресение Христово. Обаче мисля, че ако чрез волите си не съучастваме в раждането и възкресението на Исус в нас всеки ден, то тогава самите ние ги превръщаме в едно пародийно черкуване, от което Господ го втриса.
цитирай
2. anlov - ...
09.05.2014 16:30
Идолопоклонството може само да ни надене примката на врата, както сребърниците удушиха Юда хилядолетия след трагедията със Златното теле. Докато “поклонението в Дух и истина” събаря всяко идолско бесило, за да ни обсипе с Божията любов, свобода и вечен живот.

Дали сме готови, обаче, за тоя избор?

цитирай
3. anlov - ...
23.05.2014 22:04
Една нация е благословена от Бога само тогава, когато избира да бъде Неговата воля и Неговото царство на тая земя. А не и когато го мълви ритуално, докато пуска по червения килим своите грабители, разорители и богоненавистници. Личните, семейните и обществените ни предпочитания са нашият собствен автопортрет.

Кога ли ще се изправим пак, “народе възродени”?
цитирай
4. anlov - ...
08.07.2014 22:55
Толкова е хубаво е да се наслаждаваш на хората около теб! Всеки може да те впечатли с някакво умение или дарба, да те шокира с някаква чудатост или да те изуми със своята изобретателност. Опитвам се да съм благоразположен към завистливите хора и комплексарите, които се чувстват застрашени от това, понеже и аз задълго съм се чувствал като проснат в това каторжническо подземие. Но да излезеш навън е такава свобода и сякаш хорът на Божиите птички прелива и кипи от пъстрота и многозвучие! Струва ми се, ако ние, българите, не се научим да се радваме едни на други като деца и да подкрепяме талантите, призванията и каузите си, значи сме се запътили заникъде...
цитирай
5. anlov - ...
12.07.2014 08:25
“Ако людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си, та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.” Само съединението с Бога може да ни направи силни като личности, като семейства и здраво споени като народ. И хората няма да искат да живеят, за да угаждат единствено на егото си и да минават през трупове заради собствените си успехи (които и без друго в повечето случаи се оказват съмнителни и адски мимолетни).
цитирай
6. anlov - ...
23.07.2014 14:17
Имаше такава басня на Крилов, в която един орел се приземил и кацнал при кокошките на купена. А те взели и си помислили, че това пернато същество им е сигурно някаква по-наперена роднина. Така хората с възвисен орлов дух ние ги виждаме как стъпват по земята, ала сетне пак се понасят към висините Божии. А тия с кокошите кудкудякащи душици могат само да се ровичкат из боклуците й...
цитирай
7. anlov - ...
23.07.2014 20:29
Какво правиш, когато в работата си без да искаш си изджасал такава издънка, която досега не се е случвала на абсолютно никого преди тебе? Когато за малко не си убил себе си и семейството си с колата, понеже престъпният ум на някакъв автомонтьор е решил да ти погоди номер, от който даже и ветерани в занаята се шашкат и си изпускат гаечните ключове в канала? Когато близък човек си строши крака и всичките ти планове пропадат? Когато при важни срещи те напада нервно-паралитичен дух, който буквално спира дишането ти и прави невъзможен изказа ти, а теб те превръща в някакъв полуглухоням идиот и посмешище за тия отсреща? Когато се насилиш да се скриеш в съня си, а там те връхлитат апокалипсиси и несрещани досега кошмари? Ами това - опитваш се да продължиш напред, като се държиш здраво за Господа и се радваш на оставката на Орешарски :) Който иска от моите приятели, нека да се помоли за нас. Всред бурите все-още вярвам да видя, че домът ни е построен върху канара.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945949
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031