Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 11:18 - Петър Дънов - за Третата световна война
Автор: buditeli Категория: Други   
Прочетен: 43376 Коментари: 31 Гласове:
24

Последна промяна: 18.02.2011 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Към края на Втората световна война Учителят каза: "Няма да се опомнят от тази война, ще започне още по-страшна. Жълтите ще повдигнат 500 милиона войници. Тогава европейските народи пред общата опасност ще се обединят. "Запитаха го: Кой ще победи?" Учителят мълча известно време, после каза: "Белите, но ще бъде трудна победа."
Учителят още през 1940 - 1941г. говореше за тези събития и начерта на черната дъска два кръга - единият със стрелка с посока нагоре, другият със стрелка с посока надолу. Първият, който сочи нагоре - това е бъдещето на бялата раса, която отива към възход, другият кръг, със стрелката надолу е азиатската и черната раса, от които в разстояние на 100 години няма да остане и помен от нея. Тя предстои да изчезне. Бъдещето е на бялата раса. Последната война, каза Учителят, ще бъде с жълтата раса, с Япония. Тя ще организира Китай и другите азиатски държави и ще подеме война с бялата раса на живот и смърт. Ще бъде продължителна, жестока и ще дойдат чак до Дарданелите, но ще бъдат върнати, защото водите и въздухът са замърсени: ще дойдат нови болести, холера, епидемии - ще мрат като мухи. Ще бъде унищожение на голяма част от човечеството. Учителят каза: "След 100 години" - като се започне от 1940г., пада се 2040г.
                                                                                                                Георги Добрев
 
Беше около 1917 - 1918 г. в разгара на Общоевропейската война, когато Учителят на една беседа на ул."Опълченска" 66, ни каза: "Питате ме кога ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, но след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война, хората няма да поумнеят и тогава ще дойде трета война, толкова опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир."
                                                                                                               Мария Райчева

Остава още една война да има в далечно бъдеще. Тази война ще се прекрати, но ще дойде друга война, по-голяма, в далечното бъдеще. Ако сега не се научите да носите с радост страданията, в тази война ще бъдете на фронта и никой не може да ви избави. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще  остане само една трета от човечеството.
Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства, ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години. Ще се води главно по въздух и вода, както и с малки атомни бомби. Ще пострадат Ню Йорк и Вашингтон от самолети а по-късно Ню Йорк от ракети с атомен заряд, а Вашингтон от съчмени бомби. Ще им помогнат французите, които ще ударят с ракети стартовите площадки на арабите. Когато последните тръгнат да завладяват Швейцария ще бъдат залети от повдигащите се води и арабинът 666, който сега живее в Сирия, ще загине с армията си и войната ще свърши. След нея ще настане епоха на мирно развитие на останалите живи хора.

Хората сега се приготовляват и ако се отвири една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души. Това не го искам аз, но казвам, че човешките мисли, чувства и постъпки определят тази война, в която ще измрат по-малко от 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще дойде по-страшна война. След нея вече няма да воюват, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко 100 години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани.
                                                                                                 "Живият хляб", 1932-1933г.

Те всички народи ще се въоръжават и приготвят за война, но ще стане такова земетресение, че не ще помислят за война. И война няма да има повече.

Пророкът е казал: "Още веднъж ще се съберат всички народи на бой и ще им се даде един урок, който никога няма да забравят и ще се научат тогава да служат на Бога!"
Народите като минат през огън, ще се изчистят и ще служат на Бога. Когато хората воюват, те вършат престъпление. Това не става по Волята Божия!
Я кажете как става без война? Докато не решим този въпрос вътре, войната отвън не може да изчезне. То е един вътрешен процес. Ние не сме се научили да живеем мирно. Тепърва има да учим да живеем мирно.

Извадки от книгата: "Петър Дънов - Учителят, Лечителят, Пророкът", том 3



Гласувай:
24



1. buditeli - Какво прави предсказание за Трета световна война в един позитивен блог?
18.02.2011 11:22
Във всяко предсказание има елемент на предупреждение, има го и тук, много често се използва израза " Ако и тогава хората не поумнеят..." Би било чудесно, ако предупреждението изпълни своята роля и предсказанието не се сбъдне.
цитирай
2. анонимен - http://boon.ucoz.com/blog/2009-03-07-227
18.02.2011 11:48
TAKA E
цитирай
3. buditeli - Тук става въпрос повече за природни бедствия и катаклизми отколкото за война.
18.02.2011 12:08
Общото е, че с повече разум можем да променим хода на събитията.
цитирай
4. анонимен - 3. buditeli - Тук става въпрос повече за природни бедствия и катаклизми отколкото за война.
18.02.2011 12:15
buditeli написа:
Общото е, че с повече разум можем да променим хода на събитията.


Разум?! Тук?! О, Господи, защо не си прибереш вересиите!
( Малко е това, което ще се случи на човечеството. Бог е бил винаги милостив)
цитирай
5. buditeli - Спокойно
18.02.2011 12:40
Трябва да бъдем балансирани за да не ни засягат неблагоприятните условия. И като начало да се избавим от страха, той няма да ни помогне.
цитирай
6. ferdi - ..
18.02.2011 15:00
според всички послания, които текат отвсякъде - този изход на събититята е вече променен от последните няколко години и няма да се сбъдне по този начин ;) Така че.. явно е бил преминат някакъв минимум на "поумнели" хора все пак.
Поздрави!
цитирай
7. buditeli - Дано да си прав и да има "поумняване".
18.02.2011 15:39
Това, което ме провокира да напиша постинга е точната година която ни е оставил Учителя за начало на войната 2040г. и продължителността - повече от 20 години. Защо е толкова конкретен? Обикновено дава събитията и казва: "Сами ще проверите моите думи". Трябва да се прочетат много негови лекции, за да може да се направи извод след 100 или 1000г. ще се случи. Не вярвам да е случайно.
цитирай
8. penchoan - Поумняването ще дойде късно
18.02.2011 23:51
ferdi написа:
според всички послания, които текат отвсякъде - този изход на събититята е вече променен от последните няколко години и няма да се сбъдне по този начин ;) Така че.. явно е бил преминат някакъв минимум на "поумнели" хора все пак.
Поздрави!


Това е дезинформация, не се забелязва поумняване. Просто хората са на различно духовно равнище и не могат да се променят за няколко години. Ще изпием горчивата чаша до дъно. Освен това броят на населението трябва да се намали по някакъв начин 50-60 пъти!
Третата световна война не е най-страшното, което предстои, а катаклизмите. При Господния ден в продължение на три дни ще загине две трети от човечеството - между 4 и 5 милиарда души.
цитирай
9. buditeli - Да обобщим
19.02.2011 07:03
Най-напред идва Третата световна война, но никой не се вразумява и всички пак се готвят за война и тогава идва голямото земетресение."Те всички народи ще се въоръжават и приготвят за война, но ще стане такова земетресение, че не ще помислят за война. И война няма да има повече."

цитирай
10. ferdi - Добре..
19.02.2011 11:46
нека всеки тълкува това както сам усеща. :) На мен лично тези сценарии с всяване на тотален страх и паника в хората и насаждане на тази картина на невъобразим катаклизъм и смърт, умишлено понижаване на вибрациите на останалите - никога не са ми звучали реалистично и никога няма да ме накарат да виждам така това, което предстои да се случи в идните години.
цитирай
11. buditeli - Винаги е по-добре да сме позитивно настроени.
19.02.2011 15:33
Поздрави!
цитирай
12. анонимен - нещо не ми съвпада
05.10.2011 15:05
Нещо не ми седи Учителя да говори за атомни бомби през 1932,когато знаем че по това време може би самата идея още едва ли е стояла на масите на един-двама учени още,че и това даже не знам дали е сигурно...Пък и да е било,то е било суперсекретно и едва ли е вероятно Учителя да използва подобни думи... Което поставя доста под съмнение стойността на целият цитат ""Живият хляб", 1932-1933г."...
цитирай
13. buditeli - Цитата "Живият хляб"
07.10.2011 15:25
е от книгата "Петър Дънов - Учителят, Лечителят, Пророкът", том 3 т.е. "Пророкът" стр.232, от беседата "Живият хляб". Ако има нещо фалшифицирано ще лежи на съвестта на издателя. Но защо му е на един пророк да има супер секретна информация, за да знае вероятните пътища по които ще тръгне света в своето развитие? Нали той ползва вселенската библиотека?
цитирай
14. анонимен - Комасонът Дъновски (от това име се ...
01.03.2012 22:06
Комасонът Дъновски (от това име се отказа, след това и от Дънов се отказа, па накрая пак на дъното остана) разпространява онова, което му е казано да разпространи, никакъв пророк и учител не е!!!
цитирай
15. buditeli - Много знания трябват за такива заключения.
02.03.2012 12:02
Предполагам,че сте прочели голяма част от всичките 7500 лекции и беседи, които е произнесъл, запознал сте се с паневритмията и музиката, която е написал за да стигнете до този извод?
цитирай
16. watchtowerman - Не смятате ли, че Дънов е бил расист?!
06.03.2012 07:46
"Бъдещето е на бялата раса". А вие се явявате разпространители на тази идеология?! Или не сте се запознали добре с условията за ползване на блог-а?
цитирай
17. penchoan - "Бъдещето е на бялата раса...
06.03.2012 09:29
watchtowerman написа:
"Бъдещето е на бялата раса". А вие се явявате разпространители на тази идеология?! Или не сте се запознали добре с условията за ползване на блог-а?


Не бъркайте идеология с наука. Както са изчезнали континентите Атлантида и Лемурия, така ще изчезнат и останките от тези континенти - изостанали раси. Не е вярно, че бъдещето е на бялата раса. Истината е, че от бялата раса ще произлезе шестата раса. Като дойде шестата раса, ще изчезне и бялата раса. Защо са изчезнали динозаврите ? Това расизъм ли е ? В природата винаги има напреднали и изостанали. Това, което изостава и не може да се приспособи към промените е осъдено на изчезване. Който не разбира законите на природата се представя за демократ, а всъщност е невежа.
цитирай
18. анонимен - муспи
25.03.2012 00:22
Историята, такава каквато ни се представя в земния си вид е расова история. История на взаимоотношенията на единствената човешка раса, бялата, с останалите, не недоразвити, защото расите не се развиват а са си направени такива, човекоподобни същетва. Всичко създадено в грешния ни свят е все творчество на бялата, съзидателна раса, постигано чрез себеотрицание, жертва на която е способен само бялия човек - държави, социално устройство, материално благополучие, играчки за деца и възрастни, култура, изкуство и религия. Религиите навсякъде трасират път за излизане от света, но само бялата раса прие този път директно от Бога, при цветните той не намери отклик, макар че призовани са всички. Всички, за да се види че е само за бялите. Бог естествено знае че думите Му до нечовеци няма да стигнат, защото не ги казва на тях, а ги използва да отблъскват бялата раса нагоре, като ги погледне долу. Характерна особеност на нисшия е, когато превъзходството на врага му е очевидно, да се ежи, да помпа мускули, да дрънка оръжие, да се перчи с чудовищтно развъждане. Само това че бялите не посипват с прах за хлебарки всичко от Мароко до Мексико, говори за моралното - единствено важното за спасение превъзходство над диваците. Морално - не в дивашката представа за морал - не прави лошо на другия, че да не го предизвикаш и той да прави лошо, а да си кютиме съвместно до по добри времена. Християнският морал е - "остави възмездието на Мене"! А къде е дяволският? В насъскването на милиардите чрез авангарда им, еврейския бяс, да си вземат полагаемото им се от бялите - стандард, бяли жени и зелени градини с водоскоци, - защото морално е да е за всички - всички можеме да се кефиме, всички можеме да пишем ноти, да стоим на бюро за много пари. Външният блясък на бялата цивилизация, този с който бялата култура се бори, е мохамеданския рай. Ако това е норма, състояние на вечния Бог, то той ще е умрял, - но бялата раса вярва в жив Бог и умразата към диваците е част от тази вяра.
цитирай
19. анонимен - към муспи
29.03.2012 21:05
Пиши грамотно, за ти се обърне внимание, иначе и най- умните мисли оглупяват...
цитирай
20. анонимен - Vox
11.04.2012 13:59
Случайно открих мястото, където пиша сега. Не знам дали някой може да ми повярва, но реших да ви разкажа..
От време на време имам сънища, но те са много истински с големи подробности. Нямаше да се притеснявам, ако те си оставаха сънища. До сега повечето 'епизоди' които съм сънувал се сбъднаха и то в хубав смисъл, защото ги преживях наживо. Последният 'епизод' който се сбъдна беше мое начинание, което преди 13 години нямаше как да подозирам, че ще го върша. Това ме плаши, защото остава в мен твърдото убеждение, че сънищата които виждам се сбъдват дори след повече от 10 години. А сега конкретно по темата:

Сънувах три съня.
1.
Първия беше странен. Седях пред кварталното място за пиене на бира с приятели след работа. Погледнах към небето (винаги поглеждам към небето от години). Там видях нещо (машина), която си висеше на около 2000 м над земята. Както си 'висеше' започна да стреля с някакви потоци в нищото нагоре. След няколко секунди се появи близо до нея друга подобна, но удължена машина, която стреля само веднъж и разпръсна първата, унищожи я. След около 30 секунди се чуха мотори от изстребители (минаха над града) и 4 броя прелетяха покрай нея, като обстрелваха нещото. Нещото направи много бърза маневра в полудъга, изтегли се на около 0.5 км и отговори на огъня. Веднага 4-те изтребителя бяха разбити на ситни парчета и разпрашени изчезнаха. Всички гледахме към небето и седяхме с отворена уста. Никой не говореше, всичко стана много бързо. След още малко време, до 'нещото' застанаха още две, после започнаха да се появяват още и още, цялото небе беше запълнено от висящи машини.
=========
Тогава се събудих, всичко беше толкова истинско, не остави никакво съмнение, че е въпрос на време да се случи. Внимателно, за да не създавам 'грешно впечатление' разказах съня си първо на няколко мои приятели. Двама от тях се притесниха, защото знаеха че понякога сънувам неща, които се случват точно както съм им казал. Успокояваше ме това, че не можах да определя, кога ще се случи.
цитирай
21. анонимен - Vov2
11.04.2012 14:12
2.
Втория сън ме притесни повече от първия, защото го датирах, като - близко обозримо бъдеще:
Сънувах, отново че е времето на първо лято. Учениците тъкмо бяха свършили учебната година. Без видима причина или каквато и да е информация в България беше обявена обща мобилизация, на всички мъже. Освен повиквателни в пощенските кутии, по улиците преминаваха полицейски коли или цивилни, с високоговорители и повтаряха натряпчиво, че има обща военна мобилизация. Мъжете трябваше да намерят своите сборни пунктове. Много хора мислеха, че това е шега или тренировка, но понеже не идваше съобщение за отбой, настроението бързо премина в 'пълна тишина'. Моя пункт, според повиквателната беше в едно училище, в съседния квартал. Понеже не обичам да се доверявам на полицаи и военни (много са прости и тъпи), отидох само да проверя, какво ще следва като се явиш на пункта. Там намерих много любезен капитан (който се оказа току що мобилизиран машинен инженер), който ми обясни, че повечето мъже от София ще се придвижат до МНЗ поделения в района на Перник и Брезник... да се стягам за минимум 40 дни отсъствие от дома и работа. Като разбрах каква е работата се върнах до дома, да споделя с жена ми, да събера разни джаджи. Докато събирах багажа толкова се развълнувах, че ...се събудих.
цитирай
22. анонимен - Vax3
11.04.2012 14:23
3.
Третия сън беше сън на поражението. Каквито и военни действия да е имало, явно бяхме разбити напълно. В града цареше пълен хаос, но движение на коли нямаше (нямаше никакви коли). Хубав слънчев ден, зелени дървета, свежа трева, а в същото време нямаше хора по улиците. От време на време един или двама човека притичваха между блоковете и се скриваха по входове или разни врати на сгради. Не знам от какво се криеха, но явно основната опасност беше някъде отгоре, но хората се оглеждаха и настрани. Аз също се промъквах внимателно и вървях след млади мъж и жена. След две прибежки, влезнахме в някакъв мол или голям подземен гараж. В гаража имаше към 200 човека, все като нас. Всички гледаха с опулени, изплашени очи и се чудеха на къде да тръгнат. По едно време някой извика 'идват крийте се'! Всички хукнаха по-навътре в сградата, през аварийни врати, в разни коридори. Няко се сети да задейства входната щора на паркинга и тя започна бавно да се спуска. Точно преди да се затвори щората, под нея прелетя един 20 годишен младеж и запъхтяно заговори, крийте се, бързо, няма пощада... Паниката стана толкова голяма, че и аз се панирах, тръгнах по вътрешни коридори и ... се събудих.
цитирай
23. анонимен - Vox4
11.04.2012 14:50
Помните ли какво стана, като мрежата на M-tel се бъгна за половин ден, миналата година? И това беше само за няколко часа, а представятели си какво ще стане, ако въобще спрем да имаме мобилни телефони, както сме свикнали с тях? В 3-ти сън вече нямахме мобилни комуникаци.
Имам и четвърти сън от преди два месеца, който съвсем ме обърка, защото беше в противоречие с първите три:
С жена ми се връщахме от екскурзия в чужбина (с автобус). Тъкмо влезнахме през нашата граница и ни обясниха, че автобуса не може да продължи и трябва да изчакаме и пренощуваме в едно хотелче до пътя. Хич не беше лошо, кръчмата беше сносна. На другата сутрин се събудихме от особен шум, тропане, глъчка с неясен произход. Попитах съседите по стая, какво става, а те ми казаха, че полицията и военните ще ни проверяват документите. Тия съвсем са изперкали, какви проверки бе, баси. В хотела влезнаха цивилни проверяващи. Поискаха ни личните карти, свериха ги с екрана на един компютър и ни казаха да си вземем багажа и да частанем пред хотела. Зачакахме. Мислех, че ще ни вземе автобус или кола, но както бяхме към 15 човека, ни казаха да тръгваме след 'оня господин'. Вървяхме към половин километър и ни въведоха в едно ламаринено хале, празно, имало е машини или нещо такова. Раздадоха вода и пакетирани кроасани. Това ме наведе на мисълта, че 'няма да ни разстрелят' щом хабят пари за вода и храна - ха ха черен хумор. В късния следобед ни заведоха в едно малко блкче с по три апартамента на етаж. Там седяхме в един хол с телевизор и се опитвахме да намерим канал с информация 'какво става'. Седях в едно кресло и гледах през прозореца близкия хълм. По едно време хълма започна да се движи наляво, погледнах през другия прозорец и разбрах, че блока ротира. Сградата се разтресе особено, наклони се и... ние летяхме. Всички се струпахме на прозорците. Още няколко кораба... защото наистина бяхме в летящи машини, се носеха заедно с нас. Докато асимилирам жидяното, нашия 'блок' започна да намалява скорост... следва
цитирай
24. анонимен - Vox5
11.04.2012 14:53
..Това ме наведе на мисълта, че 'няма да ни разстрелят' щом хабят пари за вода и храна - ха ха черен хумор. В късния следобед ни заведоха в едно малко блкче с по три апартамента на етаж. Там седяхме в един хол с телевизор и се опитвахме да намерим канал с информация 'какво става'. Седях в едно кресло и гледах през прозореца близкия хълм. По едно време хълма започна да се движи наляво, погледнах през другия прозорец и разбрах, че блока ротира. Сградата се разтресе особено, наклони се и... ние летяхме. Всички се струпахме на прозорците. Още няколко кораба... защото наистина бяхме в летящи машини, се носеха заедно с нас. Докато асимилирам жидяното, нашия 'блок' започна да намалява скорост. Това което видях беше най-невъзможната гледка, която бих могъл да си представя. Ние летяхме на около 200-300 метра височина, а над нас се издигаше стената на огромен, огромен поне 5-6 километра висок кораб. Корабът беше като ръбата краставица полегнала настрани и дълга поне 20 км. От двете и страни имаше огромни портали с рампи, по които се движеха много хора и.. животни от цял свят. Първата ми мисъл беше, ха това е като Ноевия ковчег. После се оказа, че наистина е така, Нове ковчег, защото Земя-та щеше да бъде ударена от нещо и тя щеше да бъде унищожена напълно. Нарочно този сън го разказвам силно съкратен. Чудя се кое от четирите съня е по-добре, като не се съмнявам, че всичко ще се случи.. Въпроса е, защо все на мен такива интересни събития ще се случат? А какво ще стане с двете ми сладки деца..
цитирай
25. buditeli - Не мога да тълкувам сънища,
12.04.2012 09:56
но преди малко попаднах на един постинг за пророчества и сънища. Мисля, че има връзка:
http://latinka13.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/04/12/za-iasnovidstvoto.938745
цитирай
26. анонимен - Какво си пушил бе човек :)? Дали ...
22.05.2012 08:35
Какво си пушил бе човек :)?
Дали днес ще се спънеш и ще си счупиш врата, или утре ще те блъсне кола , може и да нямаме късмета да доживеем "апокалипсиса".
Честно- писна ми от пророци , проповедници и "възнасяши се ".
Кихне някой - и вече говорим за пандемия.Завали дъжд(гръмотевици) - идват извънземните!!Прелети самолет - chemistral геноцид . Разклати ни земетресение= Армагедон . Следващият залез пък сигурно някой олигофрен ще обърка с баналния "Нибиру" ....
цитирай
27. urban - Vox със снисхождение ..
06.12.2012 14:40
анонимен написа:
Какво си пушил бе човек :)?
Дали днес ще се спънеш и ще си счупиш врата, или утре ще те блъсне кола , може и да нямаме късмета да доживеем "апокалипсиса".
Честно- писна ми от пророци , проповедници и "възнасяши се ".
Кихне някой - и вече говорим за пандемия.Завали дъжд(гръмотевици) - идват извънземните!!Прелети самолет - chemistral геноцид . Разклати ни земетресение= Армагедон . Следващият залез пък сигурно някой олигофрен ще обърка с баналния "Нибиру" ....

Докато има такива тикви, като теб \"анонимен\", бедите на българското племе ще продължават. Мога да напиша много по въпроса, но ще се огранича с едно предложение към хейтър като теб, с пост от 22.05 08:35. Хайде направи едно обещание пред нас, хей така, да покажеш колко си печен и умен. Поеми ангажимент, като се случи нещо от тези неща които си изброил, в които не вярваш, опитай да си отрежеш последната фаланга на кутрето на лявата ръка (с кухненския нож). Запиши с телефона си това твое действие и го пусни в нета за доказателство. Нали не вярваш в тия неща, значи може да поемеш такъв ангажимент? !?

Когато се случи причината заради, която си режеш пръста и после си погледнеш осакатената ръчичка, винаги ще си спомняш, колко елементарно същество си бил..
цитирай
28. demograph - Джордж Фридман казва същото
23.03.2013 22:40
"Учителят каза: "След 100 години" - като се започне от 1940г., пада се 2040г."
Но за 2080.
А през 2040 Турция и Полша ще се сблъскат на Българска територия. Това е от Фридман в "Светът през следващите 100 години".
цитирай
29. buditeli - Джордж Фридман
26.03.2013 10:15
Прегледах прогнозите на Джордж Фридман за следващите 100 години. Това не са пророчества или предсказания на база ясновидство, не са и прогнози на база на умение да се правят взаимовръзки между световните събития, като се използва огромно количество информация, а по-скоро манипулация на обществото. Мнението е субективно и е възможно да не е вярно, разбира се.
Поздрави!
цитирай
30. stoyan80 - Поздрави за споделените цитати. Аз ...
18.12.2013 18:10
Поздрави за споделените цитати. Аз също се прекланям пред делото на Учителя и вярвам безусловно на неговото Слово, но що се отнася до конкретния сборник, има немалка доза съмнение относно достоверността на някои от записаните пророчества. Съставител на поредицата "Изгревът" от която са взаимствани някои от цитатите в книгата е д-р Вергилий Кръстев и включва събрани лични спомени, случки и исторически събития от живота на Школата на Бялото Братство. Някои от пророчествата за Трета Св.Война не присъстват никъде в беседи на Учителя т.е. не са дословно записаните Му думи, а са по-късни спомени, преразказани от Негови ученици на д-р Кръстев и препредадени от него в томовете му. Някои от посочените предсказания в използвания сборник безспорно изглеждат и силно манипулирани, най-вече този с използването на атомно оръжие, както отбеляза и един от предишните коментирали.
цитирай
31. buditeli - Прав си
20.12.2013 14:56
Възможно е да се промени смисъла когато се вземе само част от беседата и се извади от контекста. За съжаление аз по-рядко чета цели беседи, обикновено използвам цитати за определена тема, която ме интересува и има риск да се подведа. А що се отнася до спомените, няма никаква сигурност, че думите са предадени точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: buditeli
Категория: Други
Прочетен: 586408
Постинги: 48
Коментари: 216
Гласове: 958
Архив
Блогрол
1. Призив
2. Цар Иван Асен II - цар на българи,гърци и други страни
3. Необходимост от преодоляване на някои негативни черти на характера
4. Българска ли е българската роза?
5. Среброто лекува
6. Петър Дънов - за България и българите
7. Петър Осоговеца - за България
8. Послание от бъдещето - за България и българите
9. Ванга - за България и българите
10. Добрите хора съществуват
11. Слава Севрюкова - за България и българите
12. Българската църква отбелязва днес Св. Седмочисленици
13. Предсказание за бъдещето
14. Евангелие на мира от есеите
15. Петър Дънов - Призвание към народа ми–български синове на семейството славянско
16. Световна конспирация срещу здравето
17. Златна Прага или градът на стоте кули
18. Не чакайте да ожаднеете ...
19. Човек е единственото същество, забравило храната си
20. Иде революцията "слоу" - бързо да забавим темпото!
21. Шифърът на живота - мисълта на Твореца е закодирана във водните молекули
22. Народните будители
23. Името "българин"
24. - Oткритието на д-р Райф е гениално, но хората го могат и без машини
25. Свещената земя – поклонение на Божи гроб
26. Честита Нова 2011 Година
27. Свещената земя – поклонение на Божи гроб II
28. Високият идеал
29. АКАША - Извадки из словото на Учителя Петър Дънов
30. Петър Дънов - за Третата световна война