Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 14:28 - Траки е верско понятие- Древната вяра на българите привърженици на змейовете
Автор: agder Категория: Други   
Прочетен: 7366 Коментари: 0 Гласове:
4



Траки е древногръцката транскрипция на името драги. През Средновековието го срещаме като драговичи - останка от старото име драги.
Името се среща и в транскрипция фриги(ср.рус. фраки. Фракия - траки, Тракия)
Фригите се самоопределят като дошли от Балканите бриги. Бриги не е име на едно от племената, а на целия народ. Това също е древногръцката транскрипция на името боргари, бургари - българи.
Името драги, драгочвичи е верско и обозначава поклонници на дракона(Сабазий). Знаем че траките почитали Сабазий, който е змийски бог. За това се наричали драги, драговичи т.е. драконовисти - поклонници на дракона. Сравнение: Христос - християни, Митра-митраисти, Заратустра - зороастийци, Мохамед - мохамедани и т.н. вярващите се наричали по името на своя бог или пророк. Така че траките са поклонници на Сабазий, но етнически са българи, а верски са драги/драки/траки, както днес са християни. Замяната на Сабазий с други култове води до изчезване на името траки, което име на поклонниците му, но не на народа, който остава с народностното си име.
В древността българският етнос се разселва в съседните на Балканите земи.
В Мала Азия, наричани от местните фриги.
В северночерноморските степи балканските българи започват да се разселват още през VIIIв.пр.н.е. Така се формира така наречената трако-кимерийска култура, която обхваща Балканите - тракийските земи и Северното Черноморие. Нейните артефакти се откриват в цялата тази територия.
Българите в степите сред скитите са бористените, което е местната транскрипция на името боргари, бургари - т.е. българи. Тези българи обитават средното и горно течение на Буг и Днепър, където се занимават със земеделие и строят дървени градове не по лоши от гръцките докласически градове. Дори Атина изгорена от Ксеркс е била дървен град. Доста несправедливо археолозите ги наричат градища, когато те са истински градове. Никой не нарича старата дървена Атина градище...
Скитското земеделие е развито в района на Буг и Днепър, това показват археологическите находки.
Около гръцките колонии на Морския бряг според Херодот живеят елинизирани скити. На север от тях са т.н. от него скити-земеделци наричани от гръцките колонисти бористени(р.Днепър е наричана от гърците Бористен).
Археологията е открила останките тази култура на бористените. Тя е разпространена по горното и средно течение на Днепър и Буг. Открити са и много нейни големи поселения градски тип. Наричат ги градища, защото не са каменни градове. Укрепени са с ров и вал. Най-значимото открито градище е Каменското. То си е истински град с развити занаяти - основно железарство, ковачество и търговия. Намерени са гръцка керамика и др. стоки показващи оживена дърговия с гърците и износ на зърно. Има отделен богаташки квартал затворен тип със отделно укрепление. Къщите там са от камък и тухла и има вносни предмети. В занаятчийския квартал има землянки и бедняшки къщурки от плетеж и глина. Обща площ на Градището е ок.15км2. Почти половината от нея е незастроена - свободна площ за добитъка и укриване на околното население при обсада. Доста прилича на много по късната Плиска.
на север от тази бористенска култира в лесостепите ина друга смятана за будинска култура. Тя е подобна на бористенската, но тамошните градища са специфично устроени от 3 отделно укрепени квартала. Най-голямо е Беловското градъще с обща укрепена площ 40км2. И в него са развити занаятите, но няма следа от боташки квартал и ясно изразено класово и имуществено разделение. Археологическите находхи са открили при погребенията, че дори "рицарите" са се занимавали със занаятчийство(конкр. случай дърводелство), което значи, че не са били много богати.

Подобни на бористенските градища и култура са открити и по поречието на Донец.

Скитите от Приднепровието били основните снабдители със зърно на гърците.

Тези българи по -късно създават Кубратова България и се завръщат в балканската си прародина с Аспарух и Кубер.

Фалшификациите на византийските историци.
Историята винаги се е пишела според политическите поръчки. Най-пресния пример фалшифицирането на историята са македонстващите историци.
Но византийците направо ги удрят в земята. Те използвайки отмирането на верското име на старата вяра на българите и погрешната транскрипция в древногръцкия изфабрикуват нови народи. Така "траките" изчезват при все че още ги има(драговичите). А българите са обявени за "новопоявил се мръсен народ". Причината е претенциите на Византия към Балканите. Византийската пропаганда ги обявява за "изконни" византийски земи, което нямало как да стане при условие че са изконни български земи и българите живеели по тези земи много преди завоеванията на римляните(Византия претендира за римското наследство). Така с политическа цел византийските историци фалшифицират историята и обявяват българите - коренното население на полуострова за пришълци.


Тагове:   траки,   вяра,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: agder
Категория: Други
Прочетен: 356564
Постинги: 98
Коментари: 32
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031